sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Kadınlar Kulubü > Pratik Bilgiler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-18-2009, 05:11   #1
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart Gidalarin tazeligi için

Gidalarin tazeligi için


Yaslilik alametleri
Istakoz alirken kabuguna biraz daha yakindan bakin. Eger kirçillasmissa, bu onun yasli oldugunu gösterir.
Baligin tazesi parlak gözlerinden, koyu kirmizi süzgeçlerinden anlasilir. Bir de pullari gevsek olmamalidir.
Midye istiridye gibi kabuklu deniz ürünlerini, elinizle söyle bir tartin. Ne kadar agirsa o kadar tazedir.
Taze fasülyeyi, enginarin çanak yapragini, kirmadin almayin. 'çat' diye kirilmiyorsa zaten hiç almayin.
Brokoli alirken lekesiz ve canli yesil olanini tercih edin, ve bekletmeden tüketin.
En dikkatli seçilmesi gereken gida mantartir. Unutmayin lekesiz olanini ve renginin beyaza yakin ya da hafif bej olanini seçin.
Dana eti alirken bilmeniz gereken en önemli nokta; yaglarinin dokununca sanki bir mermerin damarlari gibi simsiki olmasi. Bir de beyaz olmali. Hayvan yaslandikça yagi sari bir renk alir.


Bayatindan kaçin
Yumurtalarinizin taze mi bayat mi oldugunu anlamak istiyorsaniz, onlari içine biraz tuz katilmis suya atin.
Günlükler suyun dibinde 3-5 günlükler ortasinda, bayat olan yumurtalarda yüzünde dururlar.
Yumurtanin taze olup olmadigini, onu kirarak da anlayabilirsiniz. Kirdiginizda sarisi yayiliyor, dagiliyorsa, bayat, bombeli bir sekilde duruyorsa taze demektir.
Bu yüzden onlari teker teker bir kaba kirin, bayatlari yemege karistirmadan atma sansiniz olsun.


Patatesler
Uzun süre kullanmak için fazlaca patates alirsaniz zamanla kabuklarinda göz göz tomurcuklar belirir. Onlari tirnaginizla kaziyarak almaniz gerekir. Aksi halde patatesin özüyle beslenen tomurcuklar, kisa zamanda burusmalarina yol açarlar.

Yesil sebzelerin canliligini korumak için
Satin aldiginiz maydanoz, kivircik, marul, dereotu gibi sebzeler buzdolabinda bir süre beklediginde canliliklarini yitirirler.
Servis yapmadan önce tekrar diri hale getirmek için, yikayin ve 2 lt. Suya 1 yemek kasigi limon suyu koyarak hazirlayacaginiz karisimda 10-15 dakika kadar bekletin.
Uzun süre dolapta kalip pörsüyen salataliginizi diriltmeniz mümkün. Salataliginizi yikadiktan sonra 10-15 dakika limonlu suya yatirirsaniz yine o eski taze görüntüsünü elde edebilirsiniz. Hatta ayni yöntemi maydanoz için de uygulayabilirsiniz
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 18:17


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al