sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SONFORUM BÜYÜK ATLAS - ŞEHİR REHBERİ > Yabancı Ülke İl ve İlçeler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yabancı Ülke İl ve İlçeler Yabancı Ülke İl ve İlçeler ile ilgili tüm paylaşımlar.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 06-17-2009, 21:50   #1
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart Yağmur Ormanı: Surinam



Surinam'ın yağmur ormanları tembel hayvanın (Bradypus tridactylus) yuvası. Son derece ağır hareket eden bu gizemli memeliyi bulmak oldukça zor, çünkü postu sayesinde kendini çok iyi kamufle ediyor.

Kapok ya da ipek pamukağacı (Ceiba pentandra), 50 metreye varabilen boyuyla yağmur ormanının en ihtişamlı üyelerinden. Pamuğu andıran tohumları rüzgâr sayesinde uzak mesafelere yayılıyor. Düzgün gövdesinden kano, tohumu saran pamuksu liflerdense yastık yapılıyor. Dalları arasında sayısız canlının yaşadığı kapok ağacı, Mayalar tarafından kutsal sayılıyordu.

Dünyadaki 6 binden fazla kurbağa türünün çoğu tropik bölgelerde yaşıyor. Ama küresel ısınma, ormanların yok olması ve bir deri mantarı yüzünden yüzde 40'ının soyu tehlikede. Surinam boynuzlu kurbağası (Ceratophyrs cornuta), geniş ağzıyla ufak fareleri bile yutabiliyor. Sadece 2005 yılında Surinam'da 24 yeni kurbağa türü keşfedildi.

gutiler (Dasyprocta leporina) Güney Amerika yağmur ormanlarına has bir kemirgen. Yırtıcı hayvanlarca avlandıklarından çekingen olan agutiler, ürktüklerinde arka kısımlarındaki kılları dikerek daha büyük gözüküyor. Ağırlığı 3 ile 6 kilo arasında değişen bu hayvanlar orman zeminindeki bitki, meyve ve tohumlarla besleniyor -.

Beyaz yüzlü saki maymunu (Pithecia pithecia), Surinam'daki sekiz maymun türünden biri. Yağmur ormanının alt kesimlerinde yaşayan bu tür meyve, böcek ve tohumlarla besleniyor.

Surinam'ın bakir bölgelerine yol yok, ulaşım nehirlerde motorlu kanolarla sağlanıyor. Görkemli Coppename Nehri, ülkenin yağmur ormanlarına gitmenin en uygun yolu.

Surinam'ın yağmur ormanlarının loş zemini sessiz ve huzurlu görünüyor. Toprak fazla derin olmadığı için birçok ağaç 'payanda' denilen doğal uzantıların desteğiyle ayakta duruyor.

Gutiler (Dasyprocta leporina) Güney Amerika yağmur ormanlarına has bir kemirgen. Yırtıcı hayvanlarca avlandıklarından çekingen olan agutiler, ürktüklerinde arka kısımlarındaki kılları dikerek daha büyük gözüküyor. Ağırlığı 3 ile 6 kilo arasında değişen bu hayvanlar orman zeminindeki bitki, meyve ve tohumlarla besleniyor.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 12:53


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al