sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-19-2010, 11:47   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Üsküdar İMKB Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi

ÜSKÜDAR İMKB ANADOLU KIZ MESLEK VE KIZ MESLEK LİSESİ

Okulumuz 18.09.2003 tarih ve 2002/3 sayılı İstanbul ili Mesleki Eğitim Kurulunda; Üsküdar İlçesi Ferah Mahallesinde yapılmakta olan Kız Meslek Lisesinin açılması kararı alınmış ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep Sezer’ in talimatı ile öğrenci kaydı yapılmıştır. Ancak; okulun inşaatı henüz bitmediği için öğrenciler ilk öğretim yıllarını Mithat Paşa Kız Meslek Lisesinde sürdürmüştür.

Okulumuzun ismi 30.12.2002 tarih ve 30 sayılı Mesleki Eğitim Kurulu kararı ile Üsküdar Kız Meslek Lisesi olarak belirlenmiş; yine 08.07.2003 tarih ve 2nolu kararıyla Efikap Projesi kapsamında yapılmış olan okulumuzun adı yeniden düzenlenerek, Üsküdar İMKB Kız Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Valilik makamının 21.05.2003 tarih ve 1658 sayılı onayı ile okul inşaatının tamamlanmış olduğu ve eğitim öğretime binamızda devam edebileceğimiz belirtilmiş ve okul eğitim öğretime hazır hale getirilerek; 366 Lise I. Sınıf, 47 Lise II. Sınıf öğrencisi ve 47 uygulama anaokulu öğrencisi, Pratik Kız Sanat Okulu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’nde 40 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuz ilk mezunlarını 2004/2005 Öğretim yılında vermiştir ve aynı yıl ÖSS Sınavında İstanbul İli Kız Meslek Liseleri arasında 1; Türkiye genelinde 17. olmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı 28.07.2006 tarih ve 420/26700 sayılı Komisyon kararı ile 2006-07 yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Bilişim Teknolojileri alanında Anadolu Lisesi bölümleri açılmıştır.

2008/2009 yılında 174 Anadolu Lisesi; 1883 Kız Meslek Lisesi, 103 anaokulu, 139 Pratik kız sanat okulu; 108 açık lise öğrencisi ile toplamda 2407 öğrenci ve 93 öğretmen, 9 usta öğretici, 1 memur, 5 hizmetli; 6 bölümde; yönetici, öğretmen ve öğrencisiyle eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuzda 5 idari oda; 20 derslik;,9 meslek atölyesi; 2 öğretmenler odası; 3 rehberlik odası; 1 OGYE çalışma odası; 1 spor salonu; 135 kişi kapasiteli konferans salonu; 2100 kitaplı 1 kütüphane; ADSL bağlantılı 83 bilgisayar kapasiteli 4 bilgisayar laboratuarı; 1 kantin; 1 fen bilimleri laboratuarı; 1 yabancı dil laboratuarı; 1 bilişim sınıfı; 10 bilgisayar kapasiteli 1 kalıp atölyesi; 15 PC, 13 Macintosh bilgisayarlı grafik atölyesi; 6 derslikli, tam donanımlı bağımsız binası bulunan 1 uygulama anaokulu; 1 yayın odası; 1 okul aile birliği odası, 1 bölüm, 1 sayman; 1 memur odası; 3 depo; 1 arşiv; öğretmen kame1yası bulunmaktadır.

Stratejik Vizyonumuz

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kaliteli Eğitimde Akla İlk Gelen Kız Meslek Lisesi Olmak.

Stratejik Misyonumuz

Ulusal ve Evrensel Değerler Temelinde, Toplumun Eğitim Düzeyinin Ve Yaşam Kalitesinin Yükseltilmesi Amacıyla; Kendi İçsel Dünyası İle Çevresi Arasında Uyum Sağlayarak, Öğrendiklerini Uygulayıp; Yeni Teknolojiler Geliştirerek, Bu Teknolojileri Kurumlarda Uygulayabilen; Çağdaş ve Laik Bireyler Yetiştirmek.

İlke ve Değerlerimiz
Önce insan.

Karşılıklı güven, dürüstlük.

Sabırlı hoşgörülü ve kararlı olmak

Yeteneklerin açığa çıkarılabileceği ortamlar.

Evrensel boyutta düşünme gücünü ilke alarak araştırmacı ve girişimci olmak.

Eğitimde süreklilik anlayışı

Toplumsal gerçeklere duyarlılık

Adaletli performans değerlendirme.

• Bireysel farkları dikkate almak.

• Dayanışma içerisinde paylaşmak.

• Rehberlik sürecinde empati ile etkili iletişim kurabilme.

ADRES : Üsküdar İMKB Kız Meslek Lisesi Ferah Mah. Irmak Sk. No:32 Üsküdar / İSTANBUL KROKİYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN TEL : 0 216 329 35 94 0 216 329 35 95

e-mail: [email protected]

http://www.imkbkml.k12.tr/default.asp?menu=icerik&id=1
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)