Türklerin krizlerden çıkma yöntemlerine hayranım
Türklerin krizlerden çıkma yöntemlerine hayranım
Türkiye'ye yatırım yapacağı konuşulan Peugeot'nun Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, 30 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde profesyonel yöneticilik yaptığını Türk insanının krizler karşısındaki tutumu karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini söyledi.
İlk olarak Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın isim vermeden "Bir milyar Euro'luk yeni yatırım için ikna etmek üzereyiz." şeklinde dile getirdiği Fransız otomotiv devi Peugeot, bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Paris'te Türkiye'nin avukatlığını yaptığını ifade eden Peugeot Türkiye Genel Müdürü Vieux, "Kararı ben veriyor olsaydım, evet yapalım derdim." açıklamasını yaptı. Türkiye'de bin kişiye düşen araç sayısının AB'nin çok gerisinde kaldığını belirten Vieux, bu durumun yatırım açısından en önemli cazibe noktalarından biri olduğunu söyledi. Peugeot'nun Türkiye'deki pazar payının sürekli bir büyüme içine girdiğini belirten Fransız genel müdür, "Yıl sonunda yüzde 5 pazar payına ulaşıp 600 binlik pazardan 30 bin adetlik pay almayı istiyoruz. Bunun 12-13 bini ticarî, geri kalanı binek araç olur. Bu rakama ulaşırsak yüzde 50 büyümüş olacağız." şeklinde konuştu. Memduh Taşlıcalı, Frankfurt
|