sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SPOR > Anadolu Takımları > Trabzonspor
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Trabzonspor Kaplanlarla alakalı tüm haber ve yorumlar burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 12-15-2010, 21:52   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Trabzonspor Başkanı Sadri Şener den Açıklama

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, LİG TV'de "Futbol Gündemi" adlı programa katıldı. Çok samimi açıklamalar yapan Başkan Şener, şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerinin Bursaspor ve Fenerbahçe olduğunu söyledi. Şener, şampiyonluğun en kuvvetli adaylarından biri olduklarını belirterek, "İklim ve saha koşulları önemli. Küme düşmeye aday takımlarla oynayacağız ve İstanbul takımları ile deplasmanda karşılaşacağız. Bunları düşününce, sonuçta, 'Şampiyon olduk' diyemeyiz tabi ki. Ama sonuçta Trabzonspor'un büyüklüğünü İstanbul'da gördük işte. Resmi rakamlarla 40 bin kişi ama orası çok kaçak girilen bir stat olduğu için rakam 60 bin civarıydı bence. Taraftarın olmadan ne büyük olabiliyorsun, ne de takım olabiliyorsun. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başkanını çok severim ama bazen soruyorum, 'Neden futbol oynuyorsunuz?' diye. Seyircisiz oynama cezası benim için çok önemli mesela ama onlar zaten seyircisiz" diye konuştu.

"BAŞBAKAN BIRAKIRSA STAT YAPILMAZ"

Şener, matematiksel olarak en büyük rakiplerinin Bursaspor olduğunu da belirterek, "Ama genele bakınca 9 puan geride olmalarına rağmen en ciddi rakibim Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe'nin taraftarı, basını, başkanını düşününce ve bunlar toplarlarınca en büyük rakip Fenerbahçe oluyor. Beşiktaş da benim rakibim. Belki puan olarak gerideler ama ben buraya gelip oynayacağım. Galatasaray'la da deplasmanda oynayacağız, sonuçta onlarında isimleri var" dedi. Şener, Trabzon'da Akyazı projesiyle birlikte 42 bin kişilik stat yapılacağını da belirterek, "Burada Başbakanın talimatı var ve teşekkür edilmesi gereken kişi Başbakan'dır. Bugün, 'Ben Başbakanlığı bırakıyorum' dese stat yapılmaz. O kadar ciddi emeği var. Bizim stat 3 sene içinde yapılır sanıyorum" diye konuştu.

"ŞENOL HOCA, 'BU TEOFİLO BOMBA' DEMİŞTİ. HAKLI ÇIKTI"

Başkan Şener, devre arasında santrafor almayı planladıklarını da belirterek, "Teofilo ilk geldiğinde Şenol hoca bana, 'Bu Teofilo bomba' demişti. Ben de, 'He, he' demiştim. Sonunda onun dediği oldu. Bir sabah bavulunu topladı gitti. Psikolojik sorunları vardı. Ya parayı getirecek, ya da 3 sene futbol oynamayacak. Jaja da çocuğunun hasta olduğunu söyleyerek izinsiz olarak ülkeden ayrıldı. Çocuk olunca da fazla diyecek bir şey yok ama bir de olayın disiplin boyutu var. Bakalım döndüğü zaman göreceğiz hocanın ne yapacağını. Gerekirse ceza vereceğiz. Bu konuda hocamızın vereceği karar önemli. Bizim yedek kulübemiz de çok güçlü. 4-5 tane adam ilave etsen şampiyonluğa oynayacak bir kulübemiz var. Belki devre arasında kulübeye bir santrafor transfer edebiliriz. Eski oyuncumuza, 'yeni adam aldık sen kulübeye otur' diyemeyiz. Çünkü takımı onlar bu noktaya getirdi. Hocamıza bağlı bir transfer komitesi var. Onlar izliyor ve ona göre transfer yapıyoruz" dedi.

"KENDİMİ VE EKİBİMİ BAŞARILI OLARAK GÖRÜYORUM"

Şener, bazen radikal kararlar almakta geciktiğini de vurgulayarak, şunları söyledi: "Bu benim eksik yönüm. Bazen çabuk kararlar da alıyorum ve bunun da hatası oluyor. Genel olarak bakınca ben ve ekibimi başarılı olarak görüyorum. Bizim görünmeyen bir sürü işimiz var ama bunlar bilinmiyor. Çok ağır işlerimiz var görünmeyen. Futbolda top kaleden içeri girecek yoksa kimse bir şey anlamıyor. Cumartesi ve Pazar günü kongremiz var. Şimdiki yönetimimden 5 - 6 arkadaş yine listede var. Bazen yeni isimler de isteniyor yönetime ama sonunda ihale 4 - 5 kişinin başına kalıyor."

"SELÇUK, EGEMEN VE CEYHUN'A İMZA ATTIRIRIZ"

Şener, ekstra spor branşları açmada Fenerbahçe ve Galatasaray ile yarışamayacaklarını da belirtti. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan futbolcularla anlaşacaklarını da belirten Şener, şöyle konuştu: "Selçuk İnan'ın sözleşmesini devre arasında hallederiz. Onun dışında Egemen ve Ceyhun var sözleşmesi bitecek olan, onları da hallederiz. Zaten şampiyon olan takımdan kim gider ki? Şampiyon olursak takımı çok daha güçlendirmemiz gerekecek. Şampiyonlar Ligi'nde dünya değişiyor."

"ALT YAPIDAN OYUNCU YETİŞMİYOR"

Şener, teknik direktör Şenol Güneş'in Yattara ile yakından ilgilendiğini de ifade ederek, "Oynarsa çok ciddi katkıları olur. Son zamanlarda bir gerilemesi var ama tabi ki biz ümitliyiz ondan" dedi. Şener, Anadolu takımlarının kuvvetlendiğini de vurgulayarak, "Anadolu takımları iyi transfer yapıyor ama alt yapıdan oyuncu yetişmiyor. Benim altyapı açısından her şeyim var. Buradan oyuncu çıkmıyorsa ya benim oyuncularımda, ya da hocalarımda sıkıntı var. Barcelona 6 tane oyuncu alıyor altyapıdan. Orada A takıma oyuncu çıkaran hocaya prim veriyorlarmış, bunu bizde yapabiliriz. Çünkü transferin sonu yok. İstanbul ve Anadolu futbolu beraber yükseltir. Tek başına yükseltemez" diye konuştu.

"HAKEMLER BU SEZON ÇOK İYİ"

Hakemlerin bu sezon çok iyi olduğunu da belirten Şener, "Bence yardımcı hakemler, orta hakemden daha önemli. Günümüzde ceza sahasında olan şeylerin kararlarını yardımcı hakemler veriyor. Çoğu hakemi tanıyorum zaten eğitim seviyeleri yüksek, hepsi lisan biliyor. Hiç birinin art niyetli olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"TRABZON'DA BİRİNCİ SIRADA DİN, İKİNCİ SIRADA ATATÜRK, ÜÇÜNCÜ SIRADA TRABZONSPOR VARDIR"

Trabzon'da 80 yaşındaki kadının bile kadroyu az çok sayabileceğini vurgulayan Şener, "Trabzon, kent olarak çok gelişmiş bir kent değil. Bir Kayseri, Antalya bile değil. Antalya'da 200'e yakın 5 yıldızlı otel var. Trabzon'da din mesela çok önemlidir. Ülkeye ve Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılık vardır. Üçüncü sırada da Trabzonspor gelir. 80 yaşında bir kadına sorsanız, kadroyu ezbere sayabilir" ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ ANONSU GERÇEK SANIP BEN DE ALKIŞLADIM"

Şener, Şükrü Saraçoğlu'ndaki yanlış şampiyonluk anonsundan sonra tek başına kaldığını da ifade ederek, "Fenerbahçe kendi sahasında oynuyordu ve bizi mağlup etmeleri durumunda şampiyon olacaktılar. Ben o son dakika anonsundan sonra tek başıma kaldım ve ne yapacağımı şaşırdım. Çok zor bir durumdu yani. Ben de Fenerbahçe şampiyon oldu sanıp alkışladım. Sonra baktım televizyona Bursa şampiyon olmuş. Aziz yine dimdik ayakta durdu o anda. Gerçekten çok zor bunları yaşamak. Yanımda bir takım başkanı otururken gol atınca ben ayağa kalkıp sevinemiyorum, öyle bir yapım var" dedi.

"EMENİKE HİÇ GÜNDEMİMİZE GELMEDİ"

Karabüksporlu Emenike'nin gündemlerine hiç gelmediğini de belirten Şener, " Emenike hakkında hocayla hiç konuşmadık. Bahsi bile geçmedi. Bu transferin gerçekleşeceğini tahmin etmiyorum. Forvet arkası diye bir tabir çıktı şimdi. Sorduğumda forvetle arasında 10 metre fark var. 'Biraz daha ileri çıksa forvet oynayamaz mı?' diyorum ben de, olmaz diyorlar. Hocamızın hangi mevkiye transfer istediği önemli. Ben maddi yönünü çözmeye çalışırım" diye konuştu.

"FEDERASYON BAŞKANINA GÜVENİYORUM"

Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'den memnun olduklarını da belirten Şener, "Mahmut Özgener'i eskiden tanırım. Çok iyi bir aile çocuğu. Medeni bir insan. Destekler miyim, evet desteklerim. Ben memnunum Federasyon'dan. Memnun olmamam için de bir sebep yok. Ben devam etmesini isterim. Güzel şeyler yapıyor. Ciddi gelirler var. Takır takır da ödeniyor bu paralar. Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım da çok çalışkan bir kardeşimiz. O, Kulüpler Birliği'ne her şeye hazırlıklı olarak geliyor. Ben onları yapamam açıkçası. Dünya kadar işle uğraşıyor. Biz ondan talep ediyoruz, o da Federasyon Başkanı'ndan" dedi.

"FATİH TEKKE ÇOCUKLARI YETİŞTİRSİN"

Şener, Fatih Tekke'yi transfer etme gibi bir çalışmalarının olmadığını da belirterek şunları söyledi: "Yakışmak başka bir tabirdir, transfer etmek başka bir tabirdir. Fatih Tekke'yi bizim takımımıza yakıştırıyor olabilirler ama bizim böyle bir çalışmamız yok. Hocamızdan da bir istek gelmedi. Fatih Tekke ile oynayan futbolcular, 'Fatih'in ne yapacağını kestiremezsin' diyorlar. Ben onun yerinde olsam hoca olarak genç topçulara yeteneğimi aşılarım. Ekonomik bir sıkıntısı da olmadığını düşünüyorum."

"GALATASARAY YÖNETİMİ BENCE BAŞARISIZ DEĞİL"

Galatasaray Yönetimi'nin bu kadar eleştiriyi hak etmediğini de belirten Şener, şu ifadeleri kullandı: "Galatasaray çok büyük bir camia. Benim onlar hakkında konuşmam doğru olmaz ama bu kadar eleştiriyi de hak ettiklerini düşünmüyorum. Muazzam bir stadyumları olacak ama işte futbolda top çizgiyi geçecek. Başka şey kabul etmiyor insanlar. Galatasaray'ın bize göre imkanları çok fazla. Benim dediklerimden gücenmesinler ama bu lig Galatasaraysız olmaz. Fenerbahçe, Beşiktaş olmadan da olmaz. Olur da yavan olur çok. Seyirci olacak bir kere. Seyircisiz olmaz. Galatasaray düzelir. Her kulübün tarihinde böyle kötü günleri var. Onlar borsa da şirketleri de birleştirdi. Bu çok büyük bir hamle."

"TÜM KUPALARA TALİBİZ"

Şener, Türkiye'de ki tüm kupalara talip olduklarını da vurgulayarak, "Ne kadar kupa varsa biz hepsine talibiz. Böyle başlamazsan zaten olmaz. Trabzonspor en kötü döneminde bile kupalara taliptir. Bir hedeflerden aşağıya düşmemeye çalışıyoruz ve düşmüyoruz da. Biz Liverpool'u eleyebilirdik mesela bu sene ama kısmet olmadı. Bize transfer olan oyuncular, 'Biz büyük olduğunu biliyorduk da, bu kadarını bilmiyorduk' diyorlar" dedi.

"BEŞİKTAŞ'IN TRANSFERLERİNİN BAŞINA İNZİBAT DİKMEK LAZIM"

İkinci yarıda çok önemli rakiplerle deplasmanda oynayacaklarına da ifade eden Şener, "Beşiktaş'ın devre arasında yaptığı transferler ortada. Hepsinin başına bir inzibat dikmek lazım! Gerçi Beşiktaş'la bir kez oynayacağız ama olsun, sonuçta önemli bir rakip. Fenerbahçe'deki Alex'i, Beşiktaş'taki Quaresma'yı beğenmemek mümkün değil tabi ki. Bende golcü alırken sadece, 'Gol vuruşu nasıl?' diye soruyum" diye konuştu.

"CAMİA OLARAK KENETLENİRSEK ŞAMPİYONUZ"

Şener, camia olarak kenetlenmeyi başardıkları taktirde şampiyon olacaklarını da belirterek, "Gerekirse sezon sonuna kadar konuşmayalım, susalım, ülser olalım ama başarı da gelsin. İlaçla tedavi oluruz sonra ama bu günler kolay gelmez. Taraftarımız da mağazamıza ilgi göstersinler, yeni mağazalar da açacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

DHA
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)