04-03-2009, 01:35 | #1 |
Tavuklu Mantı
Malzemeler Yarım kilo un Yarım su bardağı su Yeteri kadar tuz İçi için : 1 adet tavul gögsü 150 gr mantar Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz 1 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar kırmızı biber yoğurt 4-5 diş sarımsak Aralara sürmek için : Yarım kase sıvı yağ Yemegin Yapilisi Bir kapta un tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın. Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin.180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. AFIYET OLSUN... |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|