sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Türkiye ve Dünyadan Haberler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Türkiye ve Dünyadan Haberler Son dakika haberler ve son gelişmeler burada .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 10-06-2008, 17:09   #1
Kullanıcı Adı
ALONE53
Arrow Taşınacak karakolda 71 şehit verildi

Taşınacak karakolda 71 şehit verildi

Genelkurmay Başkanlığı'nın riskli olduklarını belirttiği ve taşınması gündemde olan 5 karakola yapılan baskınlarda 71 şehit verildi.



Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin yaptığı saldırıda 15 askerin şehit olmasından sonra karakolların güvenliği tartışma konusu olmuştu.

Irak sınırında bulunan Aktütün Karakolu'na şimdiye kadar 38 kez baskın yapıldı. Bunlardan 4'ünde zayiat verildi.

12 Eylül 1992'de gerçekleşen ilk saldırıda 22 asker şehit olmuştu. Bu saldırı da yaklaşık 400 kadar teröristin yine Kuzey Irak'tan girerek saldırıyı gerçekleştirip yine Irak topraklarına kaçmıştı.

5 Haziran 2007 günü kalabalık bir grubun yaptığı saldırıda kayıp verilmedi ve teröristler püskürtüldü. Ancak 22 Temmuz 2007'ta bir kez daha saldıran teröristler bu kez er Hüseyin Ay'ı şehit etti.

Taşınacak diğer karakollar

Samanlı Karakolu: Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Irak sınırında bulunan Samanlı Karakolu, 1991 yılında PKK'lı teröristlerin baskınına uğramıştı. 4 Ağustos 1991 saat 04.00 sıralarında örgütün Hakurk Kampı'ndan Türkiye'ye giriş yapan 300 kişilik terörist grup, karakola saldırı düzenledi. Ağır silahlarla yapılan saldırıda 9 asker şehit oldu, 7 asker ise kaçırıldı. Bu saldırı sonrasında Irak'ın kuzeyine harekât başlatıldı.

Alan Karakolu: Şemdinli'nin İran sınırında bulunan Alan Karakolu 30 Ağustos 1992'de İran'dan giriş yapan 300 PKK'lı teröristin saldırısına uğradı. Ağır silahlarla yapılan saldırıda karakol askerleri yetersiz gelince takviye birlikler gönderildi. Çatışmada 18 şehit verildi, 43 terörist öldürüldü.

Yeşilova Karakolu: Dağlıca baskınından sonra terör örgütü üyeleri bu kez Şemdinli ilçesi Irak sınırında bulunan Yeşilova Karakolu'nu hedef almak istedi. 23 Ekim 2007 gecesi sınırdan sızan 80-100 kişilik terörist grup geri püskürtüldü. Mehmetçiğin tank ve top atışına tuttuğu teröristler 30'un üstünde kayıp verdi.

Umurlu Karakolu: Şemdinli Derecik bölgesinde bulunan Umurlu Karakolu 1992 ile 1995 yılları arasında çok kez baskına uğradı. Ancak bu saldırılarda bir kayıp verilmedi. Fakat karakol hakim tepede olmadığı için saldırıya açık bir noktada bulunduğu belirtiliyor.

(CİHAN)
ALONE53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 09:48


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı