|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-19-2010, 11:37 | #1 |
Tarsus Anadolu Kız Meslek Ve Kız Meslek Lisesi
942-1943 öğretim yılında Akşam Kız Sanat Okulu olarak eski bir kilisede öğretime açılmıştır.
1950-1951 öğretim yılında Akşam Kız Sanat Okulunun devamı niteliğinde öğretim süresi 5 yıl olarak faaliyete geçmiştir. 1957-1958 öğretim yılında şimdiki binasına taşınmıştır. 1974-1975 öğretim yılına kadar Kız Enstitüsü adıyla anılan okulumuz IX. Milli Eğitim Şurası kararı ile Kız Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. 1993-1994 öğretim yılında ek binamız tamamlanmış, lise sınıfları, idare ve anaokulu yeni binaya taşınmıştır. Ayrıca 1993-1994 öğretim yılından itibaren okulumuz Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi olarak işlevini sürdürmektedir. Anadolu Kız Meslek Lisesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ve Bilişim Teknolojileri bölümlerinde eğitim verilmektedir. Kız Meslek Lisesinde Giyim Üretim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, El Sanatları Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Yaşlı ve Hasta Bakımı Hizmetleri bölümlerinde eğitim verilmektedir. 2008/2009 öğretim yılı sonu itibarı ile Aile ve Tüketici Bilimleri bölümü teklifimiz vardır. Anaokulumuz döner sermayeye bağlı olarak faaliyettedir. Ayrıca atölyelerde döner sermayeye bağlı olarak çalışmaktadırlar.
BÖLÜMLERİMİZ Bilişim Teknolojileri Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Giyim Üretim Teknolojisi Yiyecek İçecek Hizmetleri Güzellik ve Saç Bakım Hizm. El Sanatları Teknolojisi Hasta ve Yaşlı Bakım HizmetleriADRESİMİZ Tarsus Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi Rasim Dokur Cad. No: 15 TARSUS TELEFONLARIMIZ 0 (324) 613 59 42 - 0 (324) 613 59 43 E-POSTA [email protected] |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|