|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
05-20-2008, 22:56 | #1 |
Düş Külüdür Zamanın
Düş külüdür zamanın… ‘’Ne çok yoruldu saçlarım bir bilsen, Kaç yıldız düştü saçlarıma göğümden Kaç gece batırdım kirpiğimden gözüme Saçlarım yorgun ey sevgili Ellerim gibi...’’ Bilirim anne merhametinde yontuldu Saçların; bir tarafın ben iken Diğer tarafında sürgün Karanlık getirisi ve artısı Yani eksisine dokunan Bin santigratlık derecesi Aşkın. Yollar, yollar götürürken ölümleri Canlı kalan bir merhametin izi var Sana koşarken, Yüreğime deli tayları bırakırken Altındaki hüzünleri yıkarım. Gelirsin, gelişine tutunur Delişmen renkler. Rüyalarımın ****bolizması Gözlerine yazgılıdır. Ey kayyum sancım, sana tutuklu Sana ateş, sana su Sana seni getirdim İster misin? İçinde sakla diye, büyük bir ateş Peşine düşmüş gölgelerim Ve gerçeğime ayarlı saat… Getirdim sana zamanı Zaman ki külüdür düşlerin. Saçların, saçların şimdi bir harp düzeneği Geceyle çatışırken her telin Vurgunu düşer kalbime Uyanırım. Eflaz, Efruk yani sen Şiirlerin uyanışı… Sana benzetmeler uymaz Sana, benzetmeler, uymaz. Doğumun kadar güzel bir bahar bulamadım İçimin sarnıcına sarkarken cümleler Virgül/süz bırak kelimelerini Sana büyüsünde düşümün Cemreler biriktirdim. Betona cemre düşmez fakat Yıkarken şehrimin ayazlarını Sana kır çiçekleriyle geldim. Yüreğimin depreminde Harlanırken düşlerimde Sana seni getirdim En çok bana benzeyen. Dik sesini yüreğime En yeni yaram olsun Parçalanırken zihnim Avucunda kanım olsun. Sana saat, sana düş Külüdür zamanın ihtişamı Uçarken gelişmen güvercinler… Kemendini sıkı bağla Uçuşa geçiyoruz. Bilal Can |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|