|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
07-29-2011, 04:46 | #1 |
Seni Terk Etmek Kolaydı Aslında – Mehmet ERCAN
Seni terk etmek kolaydı aslında Olmasaydı aşkın sayılır hatırı “Bence aşk” diye başlayan hiçbir söze itibar etmemekti seni sevmek Hangi aşkın tarifi mayalanmaya çalışsa kalbimde “sen” gibi şekil almıyordu Cümle şablonları bertaraf etmekti seni sevmek Kimi zaman bir sendromdu varlığının kalbime yaşattığı Rehin alınmışlığıma hak verir hale gelmekti gözlerinin tutsaklığında Seni terk etmek kolaydı aslında Olmasaydı aşkın sayılır hatırı Biri dünyamı diğeri ahretimi simgeler gibiydi gözlerin Görünen o ki dünyam da ahretimde siyaha kurban gitmişti bakışlarının karasında Gözlerinin bana bakışının karşılığında Ne hükmü olabilirdi ki hem dünyamın hem de ahretimin Seni sevmek vazgeçmek demekti dünyamdan Seni sevmek, umudumu ateşlere salmaktı ahretimden yana Alnım ve seccadem arasında aklıma düştüğün her vakit Tapındığım aşktı senin aracılığınla Seninle Allah’a mı koşuyordum? Yoksa Allah’tan koptuğum doğum anından beri Yanımda bir tek seni mi taşıyordum? Seni terk etmek kolaydı aslında Olmasaydı aşkın sayılır hatırı “Ne bakıyorsun” diye başlayan bir kavgaydın Bir bakışınla aklım, kalbim ve ruhum birbirine girdi Hangisine baktın aslında bunu bilmiyorum Her gece aynı bedende uyutmak ne zor aklımı, kalbimi ve ruhumu bilsen Ya aklım kaçıyor sana gece yarıları Ya kalbim uyumadan adım adım sana atıyor Ve korkuyorum ki ruhum bir gece yarısı beni sana terk edecek Ve seni terk etmek kolaydı aslında Olmasaydı aşkın sayılır hatırı Tek sermayesi aşk olarak sürgün edildim dünya sahnesine Bakışlarına sattım tüm sermayemi Görülmüş değil ortaklığın böylesi Sen sevdiğin iddiasındaydın beni Bense sen varken benden bahsetmeye utanacak kadar sen oldum Utanmadım kendimden geçecek kadar kendimi sen bilmekten İkimizin kullandığı ortak mekân kıldık kalbimi Sen başköşesine kuruldun Ve ben büyütme telaşındaydım adını sen koyduğum aşkımızı Sana kızmak haram gibi aşkımın şer-i hükmünde Sana darılmak yasak gibi hatta el koymak gibi bir yetimin tebessümüne Ve senden kaçmak imkânsız Bir gözüne sığdırmışken dünyamı senden kaçış nereye Seni terk etmek kolaydı aslında Olmasaydı aşkın sayılır hatırı Seni görmemek için yeterliyken göz kapaklarımı birleştirmek Senden uzaklaşmak için yürümek fiilini bir adımıma yüklemek yetecekken Aşk sanmışım diye aklımı haksız çıkarmak gibi bir adaletsizlik varken seçeneklerde Güzel olmadığına dair koca bir yalana inandırmak varken kendimi Başının da sonunun da, kaşının da boyunun da aşk olduğu gerçeği uyutmaz beni geceleri Sen dâhil herkesi inandırmak kolayken aslında seni hiç sevmediğime Kendimden nasıl kaçsın sende sen olmuş biçare ben Ve seni terk etmek kolaydı aslında Olmasaydı aşkın sayılır hatırı Yaklaşınca can emanetimi sahibime geri verme telaşım Yüceliğine sığındığım rahmetten yana zerre kaygı taşımazken Mahşerin ilk günü neresine düşerim senin bulunduğun meydanın Aynı kokuyu mu taşır saçların Acaba aydınlık mıdır mahşer yeri yoksa zifiri gibi midir gözlerinin Aynı adı mı taşırsın ki seslensem adını feryat figan Ola ki hesabı uzun sürerse sana yaşadığım dünyanın Sana cennet kılınan yerde adımı an n’olursun Yanında olmalıyım ebediyen Ki bu umutla senden yoksun kalmaya razı gelmedim mi dünyada Yanında olmalıyım ebediyen Unutma adımı an n’olursun Ve inan seni terk etmek kolaydı aslında Olmasaydı aşkın sayılır hatırı… Mehmet ERCAN |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|