|
Kitap Dünyası Kitaplarla ilgili tüm paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
03-01-2010, 12:17 | #1 |
Sarıkamış Beyaz Hüzün (İsmail Bilgin) Özeti, Konusu, Karakterleri
Sarıkamış Beyaz Hüzün/İsmail Bilgin...
Yayınevi : Timaş Basım Yılı : 2005 Sayfa Sayısı : 299 'Faik Çavuş, şunu aklına koy ki, sen de ideallerini unutacak ve unutulacaksın.' 'Unutulmayacağım! Beni unutamayacaklar.' Faik Çavuş öfkeyle dizlerinin üstüne çökte. Ellerini açıp haykırdı: 'Beni unutmayacaklar! Ne beni ne de bizleri! Akıbetimiz ne olursa olsun, Sarıkamış'a yürüyenleri unutmayacaklar! Sarıkamış'a girsek de girmesek de bizi unutmayacaklar! Mezarımız olsa da, olmasa da, bizi unutmayacaklar! ' Sarıkamış Harekatı, her türlü imkansızlıklar içinde kırık bir ümidi gerçekleştirmeye yönelen ama sonu hazinle biten bir felakettir. Sarıkamış/Beyaz Hüzün, tarihimizdeki bu hazin harekatın nasıl gerçekleştiğini anlatmak, askerimizin hem tabiatla, hem de Ruslarla olan mücadelelerini gözler önüne sermek ve Sarıkamış şehitlerinin hatırlanmasını sağlamak amacıyla kaleme almıştır. Bu kitap; okurları tarihin acılarla dolu bir sayfasına, bütün olanaksızlıklara ve karakışa rağmen Osmanlı askerinin vatanını korumak için inançla ve azimle verdiği mücadeleye tanıklığa davet eden bir hüznün hikayesidir. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|