sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-21-2010, 11:01   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Pendik Tağrık Buğra Lisesi

Okulumuz 1999/2000 Eğitim-Öğretim Yılında; Cemile Çopuroğlu İlköğretimin 1987 yılından beri kullandığı ancak bu okula yeni bir hizmet binası yapılmasından dolayı boşaltılan okul binasının Tarık Buğra Lisesine devredilmesiyle eğitim-öğretime açılmıştır.12 yıl boyunca ilköğretimin kullandığı bina 6 yıl kadar da Lise binası olarak bölge halkına ve Pendiğimize hizmet vermiştir.

1999-2000 Eğitim öğretim yılında 1 vekil müdür, 4 öğretmen, 1 memur kadrosu ile eğitim öğretim görevini yerine getirmek üzere yola çıkan okulumuza edebiyatımızın ünlü şahsiyetlerinden Tarık BUĞRA'NIN ismi verilmiştir.

1999 Yılında Vekil ve kurucu müdürümüz Hükmü TOPÇU 'un gayretli, azimli ve büyük ümitlerle başlattığı çalışmalar maalesef kendisinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atanmasından sonra Okulumuz en çok bir lidere ihtiyaç duymuştur. Beş yıl kadar kendisini sahiplenecek bir kadro eksikliğini eğitim-öğretimin her alanında hisseden Tarık Buğra Lisesi gerek fiziki mekânı, gerek eğitim öğretimdeki başarıları, gerekse imajı bakımından bir türlü açıldığı yıldaki heyecanı yakalayamamış, imkânlarını geliştiremeyen, yükseltemeyen bir imaja sahip olmuştur.

Okulumuz 2006 Ağustos ayına kadar 9 dönümlük bir bahçe içerisinde 2 katlı bir bina şeklinde eğitim öğretime hizmetini vermekteydi. Halen bugün bile okulumuzun arazisi Cemile Çopuroğlu ilköğretim Okulu ile müşterek tek bir hazine tapusuna sahiptir. İki ayrı arsa gibi görünmesinin sebebi ortalarından geçen caddedir.

Okulumuz 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında, 2 idareci, 22 öğretmen kadrosu,502 öğrencisi ile 9 derslikte eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. Okul laboratuarı ihtiyaçtan dolayı onay ile derslik haline getirilmişti. Okulumuz binası önündeki bahçe hem tören alanı hem de öğrencilerin spor alanı olarak kullanılmaktaydı. İdari bina içerisinde bulunan kütüphane hizmet verebilecek standartlarda değildi.2005/2006 yılına kadar merdiven altında öğrencilere hizmet veren kooperatif feshedilerek okul bahçesinde konteynırdan bir kantine dönüştürülmüştür.

Ancak mevcut binanın eğitim - öğretim olanak yetersizlikleri nedeni ile Mart 2005 yılında göreve geldikten bir ay sonra Okul Müdürü Halef YILDIZ'IN ek bina talebi İstanbul İl Genel Meclisi tarafından olumlu karşılanmış ve yeni ek bina ihalesi 06.09.2006 tarihinde yapılmıştır. Eski bina Ağustos 2006'da yıkılmıştır. İhalesi yapılan yeni ek binanın yapım çalışmaları Kasım 2006 yılında başlamıştır.2007 yılının haziran ayında büyük bir çoğunluğu tamamlanmıştır. Yeni bina yapılana kadar okulumuz 2006/2007 Eğitim - Öğretim yılını ilçemiz okullarından Şeyhli İlköğretim Okulunda misafir olarak geçirmiştir. Okulumuz 2007/2008 Eğitim Öğretim yılının başlangıcına üç gün kala yeni binasına geçici işgal kararı ile taşınarak hizmetine kaldığı yerden ama daha büyük ümitlerle yeniden başlamıştır.

Son üç yıllık çalışmalarla okul yeni binasına kavuşmuş, Bakanlığımıza iletilen donanım ihtiyaçlarının karşılanması ile araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılanmıştır. Halktan alınan bağışlar doğru ve ihtiyaç olunan alanlarda kullanılmak sureti ile kendi kendini çevirebilen bir ekonomik seviyeye getirilmiştir. Bugün görenlerin ve geçmişle kıyaslama bilgisine sahip olanların neredeyse "özel okul" gibi oldunuz ifadelerinin haklı gururunu yaşayan okulumuz başarıları ile de sessiz geçen beş yılın acısını çıkarır gibidir. Disiplinli, yenilikçi, kurum kültürünü hâkim kılan ve hedefi daima başarı olan Tarık Buğra Lisesi bugün elde ettiği başarılar ile çevresi ve eğitim camiası tarafından da takdir edilmeye başlanmıştır. Pendik İlçesindeki imajı değişmiş Pendik İlçesinde bulunan diğer eğitim kurumlarından eksik veya zayıf yönleri kalmamıştır. Tarık Buğra Lisesi elde ettiği başarıları yeterli görmeyip, kendisine yeni hedef olarak İl çapında eğitim ve öğretimin her alanında ismini duyurmayı vizyon olarak kabul etmiştir.

Tel: 0 (216) 307 77 85 Faks: 0 (216) 307 77 84
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)