|
Türkiye ve Dünyadan Haberler Son dakika haberler ve son gelişmeler burada . |
Seçenekler | Stil |
09-05-2008, 11:21 | #1 |
ODTÜ'de mahalle baskısı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden yazan Hamit Balcıoğlu isimli öğrenci, okuldaki bazı öğrencilerin oruç tutup tutmadıklarını belirlemek için hocalar tarafından “ikram testi”ne tabi tutulduğunu yazdı ve bu tacizlere karşı ne yapabileceğini sordu.
Taraf Gazetesi'nde “Sivilay Abla” başlığıyla “Dr. Sivilay Genç” müstearını kullanarak okurlarının sorularını cevaplandıran “meçhul yazar”, dünkü köşesinde ilginç bir mektup yayınladı. HOCALARIMIZ BİRDEN CÖMERTLEŞTİ Hamit Balcıoğlu'nun gönderdiği mektup ve sorusu şöyle: “Sivilay Ablacığım, ODTÜ'de öğrenciyim. Normalde, leblebi tozundan boğulma tehlikesi geçirsek bile bir bardak su vermeyi aklına getirmeyecek hocalarımız Ramazan başlayalı beri oldukça cömertleştiler. Odalarına girdiğimde ‘çikolata almaz mısın', ‘bak bu tuzlu kurabiyeleri kendi ellerimle yaptım' ya da ‘İtalya'dan getirdiğim kapuçinonun tadına bakmalısın' diyerek cömertliklerini dile getiriyorlar. Oruç tutuğum için çok zor durumda kalıyorum, uyduracak mazeretim kalmadı. Acaba ne yapmalıyım?” “HOCALARIN RAMAZAN'I İHYA ETMEYE ÇALIŞIYORLAR” Sorulara genelde mizahî bir üslupla cevap veren “Sivilay Abla”, ODTÜ'lü öğrenciye cevabında da aynı üslubu kullandı: “Sevgili Hamit, rica ederim yanlış bir şey aklına gelmesin. ODTÜ'lü hocaların; başı rahmet, ortası mağfiret olan mübarek ayı bu şekilde ihya etmeye çalışmalarını anlayışla karşılamalısın. Sana tavsiyem okula giderken yanında mutlaka termos bir mug bulundur. Sıcak içecek ikramlarını bu şekilde muhafaza et. Çikolata ve kurabiyeleri de peçeteye sar. Hocalarına teşekkür et ve iftarı çikolatayla açacağını, yemeğin üzerine kahveyi içeceğini, kurabiyeleri de sahura saklayacağını söyle. Sevabına ortak oldukları için ziyadesiyle mutlu olacaklar.” KÖY ENSTİTÜSÜ'NÜN SON MEZUNU, ÜÇ ÇOCUK HALASI Kendisiyle yapılan röportajlarda bile gerçek kimliğini saklayan; titrini, “Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Ruh ve Sivil Hastalıklar Mütehassısı” olarak açıklayan “Dr. Sivilay Genç” hakkında bilinen “en ve tek somut bilgi”, Köy Enstitüleri'nin en son mezunlarından ve “üç çocuğun halası” olduğu. “Genç Siviller Hareketi”ne de destek verdiğini anlatan “Sivilay Abla”nın köşesine gelen bazı sorular ve verdiği cevaplar şöyle: “SİVİLAY ABLA”DA ÖNERİ ÇOK “Ablacığım, türbanlılar üniversiteye girerse üzerimde baskı kuracaklar ve beni de kapatacaklar diye çok korkuyorum. Acaba şimdiden ne gibi tedbirler almalıyım?” (Çiyse) “İrtica, şofben zehirlenmesi gibi hissettirmeden geldir. Bu nedenle laiklik zikrini ağzından düşürme. Hemen bir zikirmatik al, otobüste, tramvayda, ders aralarında olmak üzere günde 4444 kez ‘Çiyse laiktir laik kalacak' çek.” “Türbanlılar neden babaannelerimizin taktığı gibi takmıyor. O zaman bir sorun kalmayacak. (Şebnem Balaban-Aydın) “Şebnem kızım güzel söyledin. Örneğin benim torunlarım görücü usulüyle evlenmeyi düşünüyor. Belleri ağırınca kupa çektiriyorlar. Yemeklerinde Vita'dan başka yağ kullanmazlar. Ancak ben örtülü olmadığım için başları örtme şansları yok. Bu konuda kara kara düşünüyoruz.. Başlarını örtmeye karar verirlerse senin babaanneni onlara ödünç verir misin?” “Ünlü piyanist Fazıl Say, ‘çekip gideceğim' deyince içime gam düştü. Ney üfleyen biri olarak benim kalmam uygun mu?” “Yok üflemekten zarar gelmez, o parmak basıyordu.” “Akmerkez'in ortasında namaz şovu yapmışlar Sivilay Abla. Yalnız namaz kılanın yönü kıbleye değil de Kanyon'a doğruymuş. Bu namaz kabul olur mu?” “Şeyhülislam Denizül Baykal hazretlerine sormalı. Dinî fetvalara o bakıyor bugünlerde.” “Tarsus'ta ‘mini etekli oldukları için kız öğrencilerin bacaklarına kezzap atıldığı' yönündeki haberlere ilişkin uzman görüşünüzü alabilir miyim? Kızlar nasıl önlem almalı?” “O arkadaşı tanıyorum. Bir devlet dairesinde ‘bacaklara kezzap atar' olarak görev yapıyor. Etek giyen kızlara babaannelerimizin giydiği gibi etek giymelerini öneriyorum.” ”CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, 'türban bizim geleneksel kıyafetimiz değil. Bir Arap üniformasıdır ' diyor. Türk kızları neden geleneksel Anadolu giysilerini tercih etmiyor da bu Arap üniformasını giymekte ısrar ediyor? (Ankara Olgunlaşma Enstitüsü son sınıf öğrencisi) “Baykal yine çok haklı. Halbuki biz sadece geleneksel kıyafetlerimizi giyeriz. Örneğin; blue jean Selçuklu döneminden kalma bir mahalli kıyafetimizdir. Göbek piercingi çok kadim bir şaman ritüelidir. Bildiğimiz tüm geleneksel Anadolu kıyafetlerinde sırt dekoltesi standarttır. Ayrıca bu Arap kıyafetleri Suudi Arabistan'ın Bursa eyaletinde ve Mısır'ın Denizli kentinde dokunuyor. Ben de anlamıyorum niye bu ısrar?” ”Üniversitede Türbanı serbest bırakan kanun çıkarsa kampusumuzun ve sınıflarımızın laikliğini korumak için ne yapmalıyız? (Rumuz: Doçent Dr. Kaygılı)” “Sayın Hocam, türbanlılar takımının hücum oyuncularını durdurmak için önce üniversite nizamiyesinde dokuz kişilik bir baraj kurun. Yine de barajı aşıp sınıfa girenler olacaktır. Örneğin; sınav tarihini değiştirin ama türbanlılara söylemeyi unutuverin. Bir şekilde sınavı öğrenip girenlerin kağıdını okurken yakın gözlüğünüzü bir türlü bulamayın.” habervaktim |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|