Niksar Danişment Gazi Lisesi
Niksar Danişmend Gazi Lisesi 1943 Yılında 1500 M2 lik bir arsa üzerinde ��OKUL SEVENLER DERNEĞİ�� tarafından yaptırılmış,1 Ekim 1944 tarihinde tüm masrafların veliler tarafından karşılandığı özel ortaokul olarak açılmıştır.
20/08/1945 tarih ve 233/33.21.293 sayılı emir ile resmiyeti kabul edilerek bu tarihten sonra resmi okul olarak varlığını sürdürmüştür.
1947 yılında okul sevenler tarafından okulun yanına pansiyon binası yapılmış tapusu hazineye kullanma hakkı ortaokula verilmiştir.
1948-1951 yılları arasında bu pansiyon binası Gazi Ahmet İlkokuluna geçici olarak verilmiştir. Daha sonra da resim atölyesi olarak kullanılmıştır.
1968 yılında aynı binada Niksar Lisesi açılmış 1977 yılına kadar ortaokul-lise olarak eğitim-öğretim yapılmış yeni ortaokulun yapılması ile lise müstakil hale gelmiştir.Pansiyon binası yine resim atölyesi-laboratuar olarak kullanılmıştır
1965�te kurulan Yoksul Çocukları Koruma ve Niksar Lisesi�ni Güzelleştirme Derneği Niksar Lisesi bahçesine iki katlı laboratuvar-kitaplık ve derslik için bina yaptırmıştır. Yardımsever Niksar halkının katkısı ve devlet yardımı ile yapılan bu binaya Ticaret Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi yerleştirilmiştir.
Okulumuzda öğrenci mevcudunun artmasından dolayı Ticaret Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi�nin bulunduğu Okulumuza ait ek bina Valilik Makamının 22.08.2003 tarih ve 12117 sayılı onayı ile boşaltılarak tekrar okulumuza tahsis edilmiştir.
2005- 2006,2006-2007 Eğitim-Öğretim yıllarında ek binanın üst katına Şairemrah Anadolu Lisesi yerleştirilmiştir.
Daha önce NİKSAR LİSESİ olan okulumuzun adı İl ve İlçe Danışma Kurullarının tasvibi ile Milli Eğitim Bakanlığına sunulması sonucu Bakanlığın 21.12.1989 ve Ar.Gel.Şb. (61)89,35271 Sayılı onayı ile �Niksar Danişmend Gazi Lisesi� olarak değiştirilmiştir.
Melik Ahmet Danişmend Gazi, Niksar�ın fatihi olup, Niksar, Danişmendliler devletine başkentlik etmiştir. Türbesi Niksar�dadır ve şehir halkının gönlünde özel bir yere sahiptir.
|