sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-28-2010, 12:36   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Nazilli Anadolu Tek.Lis.A.M.L.Tek.Lis.ve End.Mes.Lisesi

oKULUMUZ TARİHÇESİ

İlçemiz bugün olduğu gibi 1950' li yıllarda da ülkemizin en büyük ilçe merkezlerinden biri durumunda bulunuyordu. Sanat Enstitüsüne devam etmek isteyen büyük bir öğrenci kitlesi; öğrenimlerine Aydın Sanat Enstitüsünde devam etmek zorunda kalıyorlardı, öğrenimlerini Aydın'da sürdürebilecek İmkânları bulunmayan bir o kadar öğrenci de İstedikleri halde Sanat Enstitüsüne devam edemiyordu. Bunun yanı sıra ülkemizde Endüstri her geçen gün gelişmekte ve bu endüstrinin yetişkin, teknik eleman ihtiyacı da hızla artmaktaydı. Bu oluşum Sanat Enstitüsüne olan İlgiyi aynı şekilde arttırıyordu. Şehrimizde bir Sanat Enstitüsü açılması büyük bir ihtiyaç haline gelmişti. Bu nedenle, bu konuda çalışmalar yoğunlaştı ve Nazilli Sanat Okulu Yaptırma Derneği kuruldu, derneğin ve yardımsever Nazilli halkının yoğun çabaları İle Belediyeden 9.00 m2' lik bir arsa sağlanarak temel atıldı. Ana dershane binası adını verdiğimiz üç katlı dershane ve yönetim binamız 1960 yılında tamamlandı.
Binada Sanat Enstitüsü açılması çalışmalarının yoğunlaştığı bir sırada İlimizde yeni bir Öğretmen Okulu açılması Kesinleşince; açılacak Öğretmen Okulunun şehrimize kazandırılması amacı ile yapılan bina geçici olarak Öğretmen Okulları Genel Müdürlüğüne tahsis edildi. Binada 1961–1962 öğretim yılında Nazilli Öğretmen Okulu açıldı. Nazilli Öğretmen Okulu beş yıl süre ile burada öğretim yaptıktan sonra (Bugün Polis Meslek Yüksek Okulu olan ) 1966 yılı Ağustos ayında yeni yapılan kendi binalarına taşındı.

Okulumuz Nazilli Sanat Enstitüsü olarak 160 öğrenciyle 24 Ekim 1966 tarihinde Eğitim ve Öğretime başladı. Binanın üst katı dershane, orta katı ve koridoru Elektrik atölyesi ve bodrumu da Tesviye atölyesi olarak kullanılmaya başlandı. Okul bahçesinin kuzey kesimdeki büyük bölümü bataklık ve sazlık olduğundan kullanılmaya elverişli değildi, bu sebeple öğrencilerin gezinti ve oyun alanları oldukça dardı. Okulumuza kaydolmak isteyen öğrenci sayısının büyük bir hızla artması nedeniyle, okul bahçesinin genişletilmesi, yeni ve bağımsız atölyeler, dershane binaları ve sosyal tesislerin yapılması büyük bir ihtiyaç olarak gelişti. Bu gereksinimlerin sağlanabilmesi için önce okulun güneyindeki 11.00 m 'lik alanın istimlaki sağlanarak okul bahçesine dahil edildi. Bundan sonra sırası ile Tesviye Atölyesi, Spor Salonu, Yeni Dershane Binası, Motor Atölyesi, ****l İşleri Atölyesi ve en son olarak da Elektronik Atölyelerinin temelleri atıldı. Bunlar tamamlanarak öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetlerine verildi. Bu arada okul bahçesinin düzenleme, ağaçlandırma ve güzelleştirme çalışmaları aralıksız olarak devam etti ve bu çalışmalar halen devam etmektedir.
Adres: Sümer Mah. Hürriyet Cad. No: 400 Nazilli/ Aydın
Tel: 0256 313 55 58
Faks: 0256 315 25 66
Web: http://www.nazillieml.com/index.html
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)