|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-21-2010, 11:10 | #1 |
Mimar Sinan And.Tek., And.Mes., Tek. Lise ve End.Mes.Lisesi
OKULUN AMACI :
a-1.Orta öğretim düzeyinde bir genel kültür vermek, kişi ve toplum sorunlarını tanıtma, çözüm arama yurdumuzun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasını katkıda bulunma bilincini vermek . 2.Öğrencileri ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hemde yüksek öğretime yada iş alanlarına hazırlamak . 3.İş ve hizmet alanlarını ihtiyacı olan orta düzeyde teknik insan gücü yetiştirmek. 4.Çevrenin eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılamak, okulda yapılan meslek eğitimini iş ve hizmet hayatını gerektirdiği koşullarda gerçekleştirmek ve çevre okul iş birliğini kurmak. b-Endüstri Meslek Lisesindeki eğitim ve öğretim 1986 yılında yürürlüğe giren 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim” kanunu esaslarına göre beceri eğitimi çeşitli iş yerlerinde ve fabrikalarda gerçekleştirilmektedir. Böylece mesleki eğitim işletmelerde gerçek iş hayatının içinde yapılmakta olup daha öğrencilik yıllarında kişileri hayata hazırlamaktadır. İşletmelerde Meslek Eğitimini Öğrencilere Sağladığı Avantajlar: 1.İşletmelerde meslek eğitimi süresince yaşlarına uygun asgari ücretin %30’undan az olmamak üzere ücret alınır. 2.İşletmenin sağladığı sosyal imkanlardan faydalanırlar. 3.Öğrenciler hastalık, iş kazası ve meslek hastalıklarını karşı sigorta ettirilirler. .Sigorta primleri bakanlığımızca ödenir. 4.Eğitimleri süresince muayene ve tedavi masrafları Sosyal Sigortalar Kurumu’nca karşılanır. 5.Okul atölyelerinde bulunmayan makine ve teçhizatı işletmelerde görüp kullanmak imkanına sahip olurlar. 6.Mesleki becerileri iş yerlerinde gerçek iş şartlarında geliştiririler. Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu yeni iş alanlarına uygun programlarla daha çok pratik yaparak eğitilirler. 7.İşletmelerde meslek eğitimini görmüş olanlar iş hayatına kolay intibak ederler. SEVİYESİ, DERECESİ: ÖĞRETİM ŞEKLİ: Okulda TAM GÜN TAM YIL Eğitim uygulanmaktadır. OKULLARIN TANITIMI: 1.Anadolu Teknik Lisesi:Bu okullar bir kısım derslerin öğretimini yabancı dille yapıldığı orta okuldan sonra Orta öğretim sınavı sonuçlarına göre öğrenci kaydedilmektedir. Öğrenim süresi dört yıldır. 5175 sayılı Bakanlık oluru ile 1994-1995 öğretim yılında ( İngilizce) Makine Bölümü olarak açılmıştır . 2.Anadolu Meslek Lisesi: Bakanlığımızın Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 12.12.1996 tarih 8443 sayılı olurları ile Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinin hazırlık sınıfı üzerine 3. sınıf bitiminde Anadolu Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi diploma alabilmeleri ve Ö.S.S ve Ö.Y.S başvurabilmeleri için 1996-1997 öğretim yılından itibaren okulumuz bünyesinde Anadolu Meslek Lisesi faaliyete geçirilmiştir. 3.Teknik Lise: Liselerin dokuzuncu sınıfından sonra üç yıllık daha eğitim öğretim görülen bir Teknik okuldur. Teknik Liseye öğrencilerin kaydolabilmeleri için bazı derslerin ortalamalarının yüksek olması gerekmektedir. Okulumuzun Teknik Lisesi Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğümüzün 02.07.1991 tarih ve 6167 sayılı bakan oluru ile 1991-1992 öğretim yılında Makine Bölümü, 1995-1996 öğretim yılında ise Teknik Lise Elektrik Bölümü açılmıştır. 4.Endüstri Meslek Lisesi: Temel Eğitime dayalı dört yıllık eğitim veren, öğrencilerini hem mesleğe hem de yüksek öğretime yada iş alanlarına istihdam edilecek kalifiye eleman yetiştirmek amacı ile kurulan mesleki eğitim kuruluşudur. Diploma notuna göre öğrenci alınmaktadır. 5.Derecesi: Orta Öğretim II.kademedir. MÜDÜRVEKİLİ 1.Fehmi OKŞAK OKUTULAN YABANCI DİLLER: 1.İngilizce ADRESİMİZ MİMAR SİNAN MAHALLESİ MERAL SOKAK NO:3 YILDIRIM/BURSA TEL. NO SANTRAL:366 26 72-74 Fax:368 68 48 http://www.bursamseml.k12.tr/ |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|