sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Köşe Yazıları
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Köşe Yazıları Beğendiğimiz yada kendi yazdığımız köşe yazılarını paylaşabiliriz.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 08-18-2008, 11:00   #1
Kullanıcı Adı
kelebek35
Standart Medya da temizlenecek

Bazı terbiyesiz/utanmaz insanların kendilerini savunmak amaçlı saldırıları nedeniyle birkaç gündür ‘Gündem’ yazılarını o konuya ayırmak zorunda kaldım. Aslında o konu da çok önemliydi dolayısıyla tamamen boşa çıkmış yazılar olmadı onlar. Çünkü kendi geçmişindeki kirlilikleriyle hesaplaşmaya başlamış olan bir Türkiye’deyiz artık. Askeri, adaleti, üniversitesi, siyaseti, her kutbu kendi geçmişiyle hesaplaşmak zorunda bu dönemde. Yüksek rütbeli askerlerin, profesörlerin tutuklanıp hapishaneye konulmasını gördük kısa süre önce.

Yani her kurum temizlenme sürecine girdi. Bir tek medya kendi geçmişiyle hesaplaşmaya yanaşmıyor. Halbuki bu ülkenin temizlenmesi ve aydınlık bir geleceğe doğru yürümesi, medyasının da temizlenmediği takdirde mümkün değil.

Bu ülkede bir dönemde en ahlaksız ilişkileri siyasetçilerle kurmuş olan başka işadamları hakkında komplolar düzenleyen gazetelerin patronları ve yöneticileri kendi geçmişileriyle yüzleşmemek için büyük yüzsüzlük sergileyip o geçmiş hakkında çıkan haberlere saldırıyla cevap veriyorlar, asıl konuya cevap vermek yerine hedef şaşırtmak için başka konuları gündeme getiriyorlar. Bu onların alıştıkları, her zaman oynadıkları oyundan ibaret. Dün gazetelerinde tam iki sayfayı tamamen yalan habere ayırdılar. Bu onlar için bile rekor sayılabilecek bir durum.

Biz gel sıkıyorsa bir dönemde siyasilerle kurmuş olduğun kirli ilişkiler sonucunda yaptığın komploları konuşalım diyoruz, onlar başka yalanlarla cevap veriyorlar.

Ama biz asıl konuyu unutturmayacağız. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Geçmişle hesaplaşılırsa medyada da temizlenme sürecinin başlatılacağına inanıyoruz. Bu nedenle ülkede birçok önemli olay daha olurken (örneğin Başbakan çok önemli bir barış misyonu tamamlamışken, İran ile önemli adımlar atılmışken) ben bir ‘Gündem’ yazısını daha medyada temizlik olayına ayırmaktan çekinmedim. Bunun Türkiye’nin temizlenme süreci ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü.

Kirliliğin ana oyuncuları da bu gerçeğin farkındalar. Sıranın kendilerine gelmekte olduğunu anladılar, korktular. Birkaç gündür yazdıklarına bakıyoruz; korku ve panik her satırlarından damlıyor.

Yalan tefrikası şeklinde çıkmaya başlayan gazeteleri, zaten dibe vurmuş prestiji bir kez daha ayaklar altına almaktan çekinmedi.

Attıkları yalanların hesabı tek tek mahkemede sorulacak, geçmişte açılan davalardan çıkan beraat kararları tek tek mahkemelere sunulacak, o kâğıtlar utanmazların suratına vurulacak.

Sonra da mutlaka ama mutlaka o dönemlerin hesabı da sorulacak. Utanmaz siyasetçiye de, gazeteciye de, o çetelere de gereken ders mutlaka verilecek.

Türkiye’ye bu hizmeti yapacağız. Aydınlığa açılan yolun önündeki son engel de süpürülüp temizlenecek.

Son tartışmaların Türkiye’ye hayrı çok oldu ama benim açımdan en acı tarafı Mesut Yılmaz, Kemal Derviş, Engin Akçakoca gibi insanların suratlarını tekrar görmek oldu. O tipleri görünce; o dönemin vıcık vıcık ilişkilerini, aşağılık anlayışları tekrar hatırladım maalesef. Okuyucuya da hatırlattık onları istemeden. Bu da temizlik yolunda verdiğimiz bir taviz olarak kabul edilir inşallah.

Serdar TURGUT
akşam
kelebek35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 02:11


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı