sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Kadınlar Kulubü > Yemek Tarifleri ve Mutfak Muhabbetleri > Hamur İşleri
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-10-2008, 19:55   #1
Kullanıcı Adı
morciii
Arrow lazanya

Malzemeler:

1/2 paket Barilla Yumurtalı lazanya(büyük marketlerde bulabilirsiniz kutu içerisinde)

iç sosu:
200-250 gr kıyma
1 büyük soğan
1 adet iri havuç
1 tane orta boy dolmalık kırmızı biber
6-7 adet mantar
salça
baharat olarak tuz biber+ varsa fesleğen ekleyin.(İnanılmaz lezzet katıyor.benim için olmazsa olmaz bi baharat)

beşamel sosu:

750 lt süt
3 kaşık un
1 yemek kaşığı margarin
varsa muskat cevizi(aktarlardan bulabilirsiniz,rendelenmişi varsa o da olur.Bu baharatta beşamel soslarının vazgeçilmezidir)

üzeri için kaşar peyniri rendesi

Gelelim yapılışına

sos:
kıyma kavrulur,soğan eklenip kavrulmaya devam eder,sonra sırası ile havuç,kırmızı biber ve mantar eklenir.Göz kararı salçasını ekleyip1 bardak sıcak su ile sulandırın sosu.Hafif sulu olacak.(makarna için yaptığınız kıymalı sosun kıvamı gibi olacak).Daha sonra baharatlarını ekleyin,altını kısın ve pişsin.

beşamel sosu:
margarini eritin,unu kavurun,sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Dikkat edin topaklaşmasın un.Kıvamı cıvık olursa nişasta veya un ilavesi yapabilirsiniz sonradan veya koyu olursa biraz süt ekleyebilirsiniz.
Son olarak Tuz ,k.biber ve muskatı ekleyin.Muskatı tuzun miktarı kadar kullanabilisiniz.

kıymalı sos ve beşamel sosu hazırladıktan sonra kare veya dikdörtgen bir borcamı biraz margarinle yağlayalım.Yaptığımız salçalı sosun suyundan dibine dökelim.yanyana,borcamın dibi kapanacak şekilde tek kat lazanya yapraklarını dizelim.Üzerine salçalı sos,sosun üzerine beşamel sosu.Sonra bi kat daha lazanya,sos,beşamel sosu.Tekrar üstüne lazanyaları diziyoruz.Kalan kıymalı sosu döküyoruz.Kalan beşamel sosunuda üzerini kapatacak şekilde döküyoruz.Üzerime bolca kaşar peyniri rendesi serpip fırına veriyoruz.40-45dk pişsin.Çıkarmadan hamurun yumuşayıp yumuşamamış olduğunu bi bıcak yardımı ile kontrol edin.

NOT: BAZILARI LAZANYAYI YAPRAKLARINI ÖNCEDEN HAŞLAYIP ÖYLE DİZİYOR BORCAMA.BU ŞEKİLDE SERVİS ESNASINDA DAĞILIYOR VE FAZLA LEZZETLİ OLMUYOR.

Lazanyamız piştikten sonra sıcak olarak servis yapın.Yapımı zor gibi görünüyor ama aslında değil.Yedikten sonra biraz zahmete değdiğini görceksiniz.Bu arada ben malzemeleri göz kararı verdim.Siz fazlalaştırıp veya eksiltebilirsiniz.
morciii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 01-10-2008, 19:57   #2
Kullanıcı Adı
nehir
Standart

teşekkür güzel bir tarif saol paylaşım için
nehir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 03-29-2008, 22:33   #3
Kullanıcı Adı
KaDeR-MeLeGi
Standart

aaaaa turkiye'dede lazanya oldugunu bilmiyordum

cok tsklerrr paylsaim icin sagolasin
KaDeR-MeLeGi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 03-30-2008, 03:46   #4
Kullanıcı Adı
morciii
Standart

artık herşey var
morciii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 21:42


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog