|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-15-2010, 11:46 | #1 |
kütahya Anadolu Teknik Lisesi,Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi
OKULLARIMIZIN TARİHÇESİ
Okulumuz Orta Sanat Okulu olarak 1945 yılında şimdiki Yetiştirme Yurdu’nun bulunduğu yerde eğitim ve öğretime başladı. 1948 yılında Erkek Sanat Enstitüsü haline gelerek 1952 yılında ise uzun yıllar İstasyon Caddesi olarak bilinen sonraki adı Dumlupınar Bulvarı olan ve şimdi ise Abdurrahman Karaa Bulvarı olarak değişen o zamanki üç bölümden oluşan modern binalarına taşınmıştır. Uzun yıllar bu binalarda ve fiziki kapasiteyi artırmak amacıyla yapılan barakalarda öğrencilerini hayata hazırlamaya çalışan okulumuz, hemen yanında eğitimini sürdürmekte olan Kütahya Eğitim Enstitüsünün 02 Ekim 1980 tarihinde kapatılarak binalarının Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne devredilmesiyle bugünkü durumuna gelmiş bulunmaktadır. ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BÖLÜMLERİ VE AÇILIŞ YILLARI: 1945 yılında Tesviyecilik, Demircilik, Marangozluk meslek dallarında öğrenimine başlayan okulumuzda sırasıyla; 1964-1965 öğretim yılında; ELEKTRİK, 1966-1967 öğretim yılında; KİMYA, 1981-1982 öğretim yılında; ELEKTRONİK , MAKİNA RESSAMLIĞI , 1984-1985 öğretim yılında; ÇİNİCİLİK VE SERAMİK, 1997-1998 öğretim yılında; TESİSAT TEKNOLOJİSİ 2004-2005 öğretim yılında; BİLGİSAYAR bölümleri açılmıştır. TEKNİK LİSE BÖLÜMLERİ VE AÇILIŞ YILLARI: 1976-1977 öğretim yılında; MAKİNA 1981-1982 öğretim yılında; KİMYA, 1985-1986 öğretim yılında; ELEKTRİK, 1993-1994 öğretim yılında; ELEKTRONİK bölümleri açılmıştır. ANADOLU TEKNİK LİSESİ BÖLÜMLERİ VE AÇILIŞ YILLARI: 1997-1998 Öğretim Yılında BİLGİSAYAR(YAZILIM) Endüstri Meslek Lisesinde 10 , Teknik Lise’de 4 bölüm olmak üzere öğrenime devam etmekte olan okulumuz bünyesinde; 1989 Yılında YETİŞKİNLER TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ, 1992-1993 öğretim yılında Türk - Alman işbirliği sonucu Türkiye’de 13 merkezde bulunan kısa adı TAMEM olan TÜRK ALMAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ açılmış ve 1993-1994 öğretim yılında ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK meslek dalında öğrenime başlamıştır.Projenin ALMAN desteğinin bitmesi ile MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ adını almıştır. 1993-1994 öğretim yılında da Okulumuz bünyesinde; HİZMETİÇİ EĞİTİM MERKEZİ açılmıştır. Okulumuzda 100 öğrenci kapasiteli Devlet Parası Yatılı Pansiyonu da bulunmaktadır. Sonuç olarak, Okulumuz bünyesinde; 1 ANADOLU TEKNİK LİSESİ, 1TEKNİK LİSE, 1 ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ olarak toplam Üç okul, 1 YETİŞKİNLER TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ, 1 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ, 1 HİZMETİÇİ EĞİTİM MERKEZİ olmak üzere üç merkez faaliyetlerini sürdürmektedir. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarında 2006–2007 Öğretim Yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya konulan modüler eğitim-öğretim programlarının uygulanmasıyla bünyemizde bulunan bölümlerimizin yeni isimleri ve okullarımıza göre dağılımı aşağıdaki gibi olmuştur. ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BÖLÜMLERİ (Eğitim 4 Yıl) TESVİYE MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ****L İŞLERİ ****L TEKNOLOJİSİ ALANI MOBİLYA VE DEKORASYON AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI ELEKTRİK ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI KİMYA KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI ELEKTRONİK ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNA RESSAMLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇİNİCİLİK VE SERAMİK SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI TESİSAT TEKNOLOJİSİ TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ALANI BİLGİSAYAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI TEKNİK LİSE BÖLÜMLERİ (Eğitim 4 Yıl) MAKİNA → MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI KİMYA → KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI ELEKTRİK → ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI ELEKTRONİK → ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI ANADOLU TEKNİK LİSESİ BÖLÜMLERİ (Eğitim 4 Yıl) BİLGİSAYAR(YAZILIM) → BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Kütahya Endüstri Meslek Lisesi Abdurrahman KARAA Bulvarı İstasyon Caddesi Merkez Kütahya 43020 02742236268-69-70 Üç Hat 02742234071 |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|