sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 10-06-2009, 20:55   #1
Kullanıcı Adı
NOYAN
Post Kürtçe seçmeli ders oluyor

Kürtçe seçmeli ders oluyor
AK Partili milletvekili açıkladı. Eğitim dili Türkçe kalacak ama Kürtçe de seçmeli ders olacak...

06 Ekim 2009 / 11:03

AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Kürtçe'nin seçmeli ders olacağını açıklarken "Eğitim dile yine Türkçe olacak" dedi...

Bugün'den Bilal Çetin'in haberine göre AK Parti'nin 'demokratik açılım' komisyonunda yer alan Konya Milletvekili Sami Güçlü, Kürtçe'nin seçmeli ders olacağını açıklarken "Eğitim dile yine Türkçe olacak" dedi...

Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulması konusundaki ilk resmi açıklama Tarım eski Bakanı AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü'den geldi. AK Partili Güçlü, genel merkezde oluşturulan ve Beşir Atalay ile Edibe Sözen, Hüseyin Çelik, Ömer Çelik, Bekir Bozdağ ve Suat Kılıç'tan oluşan 'demokratik açılım' komisyonunda yer alan isimdi.

Geri adım atılmayacak

Sami Güçlü, Konya'da yayın yapan Kon-TV isimli yerel televizyon kanalında katıldığı 'Gündem Özel' programında Kürtçe'nin seçmeli ders olacağını resmen açıkladı. Güçlü, Anayasa'ya göre eğitim dilinin Türkçe olduğuna vurgu yaparak "Eğitim dili Türkçe olacak. Bunda bir geri adım atma yok" dedi.

İsteyen seçebilecek

AK Partili Güçlü, Kürtçe'nin seçmeli ders olacağını açıklarken "Diğer seçmeli dersler gibi Kürtçe seçmeli ders olacak. Eğitim dili yine Türkçe olacak. Beden eğitimi, resim ve müzik nasıl seçmeli ders oluyor ve isteyen bu dersleri okuyabiliyorsa Kürtçe de seçmeli ders olacak, isteyen bunu okuyabilecek. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da isteyenler Kürtçe'yi seçmeli ders olarak okuyabilecek. Hatta İstanbul ve Ankara'da da isteyen öğrenciler Kürtçe seçmeli ders alabilecek" diye konuştu.

Bakanlık onaylayacak

Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulması için yasal düzenleme gerekmediği belirtiliyor. Yetkililer, seçmeli derslerin okulların öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkat alarak Bakanlığın onayı ile artırabileceğine dikkat çekiyor. İsteyen okullar, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay alarak Kürtçe seçmeli ders okutabilecek. İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde seçmeli derslerle ilgili olarak "Okullar, öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak seçmeli ders çeşidini Bakanlık onayı ile artırabilirler.

Bu durumda, talep sahiplerince hazırlanacak programın Bakanlıkça onaylanması gerekir" ifadesi var. Seçmeli olarak ikinci bir yabancı dil dersinin yanı sıra sanat ve spor etkinlikleri, bilgisayar, satranç, düşünme eğitimi, tarım ve hayvancılık uygulamaları dersleri okutulabiliyor.

http://www.haber3.com/kurtce-secmeli...r--512399h.htm
NOYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)