Kıymalı Çiğ Börek Tarifi
Malzemeler
Malzemeler: 4 su bardağı un su 1 yumurta tuz bir kaç damla sirke Kızartmak için sıvıyağ iç malzeme: 250 gr. kıyma 1 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz tuz-karabiber
Tarif
Hazırlanışı: Unu geniş birkaba koyup ortasına bir çukur açın biraz su, yumurta,sirke ve tuz ekleyip yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamına gelince orta bütüklükte bezeler kopartın. Her birini açıp içine,harçtan doldurun. Bol ve kızgın yağda pişirin. Not: Farklı bir şekil vermek isterseniz ikiye katladığınız hamurun kenarlarını çalatta bastıra bilirsiniz. Püf Noktası: Mutlaka ama mutlaka bol yağda ve tavayı sallayarak kızartık bu şekilde börekleriniz tam istediğiniz gibi kabaracak.
resimli yemek tarifleri
yemek tarifleri
tatlı tarifleri