![]() |
|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() OKULUN TARİHÇESİ: Okulumuz 21.04.1980 tarihinde açılmış olup 1980–1981 Eğitim –Öğretim yılında eğitime başlamıştır. Başlangıçta yalnız orta kısım (İlköğretim ikinci kademe) vardı. 1989 yılında Lise kısmı açılmıştır. 1993 yılında liseden ilk mezun vermiştir. 1991 yılında 50 öğrencili D.P.Y. pansiyonu açılmıştır. 2004/2005 öğretim yılında D.P.Y. kontenjanı 70 (yetmiş)’e yükseltilmiştir. 1997 yılında 8 yıllık zorunlu İlköğretim yasası ile orta kısmı kademeli olarak tasfiye edilmiştir. 1998–1999 öğretim yılından itibaren sadece orta öğrenim yapmaya başlamıştır.
OKULUN AMACI: 1. Milli Eğitimin genel amaçlarına uygun olarak, İmam-Hatipleri, imamlık, Hatiplik ve Kur’an Kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanlar yetiştirmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığınca açılan orta öğretim sistemi içinde, hem mesleğe, hem yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan öğretim kurumlarıdır.(1739 sayılı kanunun 32. maddesi) 2. Öğrencileri ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlamaktır. BİNANIN ÖZELLİKLERİ: Okul binası ve pansiyon binası olmak üzere iki kısımdır. Ana bina tarihi bir yapıdır. Ne zaman ne amaçla yapıldığı bilinmemektedir. Mimarı yapısı kiliseyi anımsatmaktadır. Yörede yaygın ismi “Fişekhane” dir. Bu isim kurtuluş savaşı yıllarlarında buranın fişek fabrikası olarak kullanılmasındandır. Daha sonraki yıllarda hükümet konağı olarak kullanılmıştır. Daha sonraları Keskin Orta Okulu olarak hizmet vermiştir. Bu okulun yeni binasına taşınmasından sonra, yeni bir onarımla İ.H.L. açılmıştır. Pansiyon binası 1960 yıllarında yapılmıştır. İlk yapılışı iki kat ve yığmadır. 1994’de bir kat daha ilave edilmiştir. Binaların ısınma şekli kaloriferlidir. Kömür yakılmaktadır. Aydınlanma elektrikle sağlanmaktadır. Her iki binada şehir şebeke suyu vardır. Ayrıca okulda bulunana kuyudan da binanın su şebekesi beslenmektedir. Kanalizasyon vardır. Okulun mülkiyeti hazineye ait olup 11.451 metrekaredir. Tahsisi M.E.B. Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne aittir DERSHANELER: 1. Okulumuzda; 4 adet dershane faal olarak kullanılmaktadır. YATILI KISMINA GİRİŞ ŞARTLARI: Okulun yatılı kısmına giriş şartları D.P.Y. sınavına müracaat eden ve şartları D.P.Y. yönetmeliğinin 4. ve 5. maddesi hükümlerine uyan ve bu sınav sonucu yerleştirilen öğrenciler alınmaktadır. Ayrıca açık kalan kontenjanlar aynı şartları taşıyan öğrencilerin müracaatları üzerine mahallinde yapılan sınavla doldurulmaktadır. 2005-2006 öğretim yılında 33 yatılı öğrenci vardır. Yatılı öğrencilerin tamamı erkek ve D.P.Y. öğrencisidir. PANSİYON 1- 6 adet yatakhane 2- 2 adet etüt salonu 3- 1 adet belletmen odası 4- 1 adet mescit 5- 1 adet kiler 6- 1 adet revir BAHÇE ALANI, AĞAÇLANDIRILMASI, ÇİÇEKLENDİRME ÇALIŞMALARI VE KORUNMASI Okul arsasının çevresine ihata duvarı yapılmıştır. Okulun geniş bir bahçesi vardır. Binanın önünde bulunan sol kesim yeşillendirilmiştir. Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları devam etmektedir. Sağ tarafında basketbol ve voleybol sahası ve oldukça müsait futbol sahası vardır. Tel: 0 (318) 515 32 75 Faks: 0 (318) 515 20 57 E-Posta:[email protected] |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|