|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-19-2010, 11:46 | #1 |
Karşıyaka Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi
OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz İzmir Karşıyaka 1737 Sokak 68/A Numara önce Fransız Ortaokulu, daha sonra Erkek Öğrenci Ortaokulu olarak çalışmalarına başlamıştır. 1949 yılında Aksam Kız Sanat Okulu olarak açılan okul 22.11.1965'te Kız Enstitüsü olarak yeni binasına taşınmıştır. 1967-1968 öğretim yılında da yemek pişirme, ev idaresi, giyim, resim atölyeleri ve müdür lojmanı hizmete girmiştir. 1986-1987 öğretim yılında konfeksiyon ve çocuk gelişimleri bölümlerinden başlayarak diğer bölümlerde de beceri eğitimine geçilmiştir. 1991-1992 öğretim yılından itibaren Türk- Alman teknik yardımı ve iş birliği projesi gereğince hazır giyim alanında Alman hazır giyim teknolojisine uygun eğitim ve öğretime her düzeyde başlanmıştır. Okulumuz 1992-1993 yılında metge projesi kapsamına alınan 5 okuldan biri olarak çalışmalarına başlamıştır. Bugün Okulun Bünyesinde ; KIZ MESLEK LISESI Çocuk gelişimi eğitimi Fotoğraf ve Grafik El Sanatları Teknolojisi Seramik ve Cam Teknolojisi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanları yanı sıra, ANADOLU MESLEK LISESI Yiyecek-İçecek Hizmetleri Konaklama ve Seyehat Hizmetleri Büro Yönetimi ve Sekreterlik Giyim Üretimi Teknolojisi ADRES: Okulumuz 1737 sokak No :68 / A Aksoy Mahallesi Karşıyaka İZMİR adresinde Eğitim Öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|