|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-19-2010, 11:42 | #1 |
Karatay İMKB Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek ve Kız Mes.Lis.
OKUL TANITIMI
Okulumuz 1977 yılında Konya Kız Öğretmen Okulu’na ait yatakhane binasına tadilat yapılarak faaliyete Pratik Kız Sanat Okulu olarak başlamıştır. 1980-1981 eğitim-öğretim yılında eğitim ve öğretime başlayan okulumuz 1981 yılında Ulu Önder Atatürk’ün doğumunun 100.yıl dönümünde annesinin adının okulumuzun adı olması için öneride bulunulmuş ve öneri kabul edilmiştir.1 Ocak 1983 tarihinden itibaren Bağımsız Pratik Kız Sanat Okulu olarak aynı binada eğitim ve öğretime devam etmiştir. 10 Eylül 1990 tarihli MEB onayı ile 17 Eylül 1990’da Karatay Zübeyde Hanım K.M.L. olarak eğitim öğretime başlamıştır. 10 Şubat 1992 tarihinde Uygulama Anaokulu faaliyete geçirilmiştir.1996-1997 öğretim yılında MEB Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün onayı ile Anadolu K.M.L.’nin faaliyete geçirilmesi uygun görülmüştür. Halen okulumuz bünyesinde Uygulama Ana Okulu, Kız Meslek Lisesi ,Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Pratik Kız Sanat Okulları eğitim ve öğretime devam etmektedir. 1998 yılının Şubat ayında Milli Emlak’a ait olan eski Kız Ortaokulunun binasına taşınılmış; son olarak 08 Mayıs 2006 tarihinden itibaren İ.M.K.B.tarafından yaptırılan binada eğitim öğretime devam edilmektedir. Konya ili Karatay ilçesi Akabe Mahallesi’nde 7.500 m² kapalı, yaklaşık 10.000 m² lik açık alanı bulunan okulumuzda 28 sınıf, 2 Uygulama Anasınıfı, 12 atölye,1 Kütüphane, 1 Fizik Kimya Biyoloji Labaratuarı, 1 Bilgisayar Labaratuarı, 1 Çok Amaçlı Salon ve 3 adet açık spor alanı bulunmaktadır. 1 Müdür vekili, 4 Müdür yardımcısı, 54 Öğretmen, 1 Rehber psikolojik danışman, 1 Memur, 1 Teknisyen, 1 Hizmetli ile eğitim öğretim hizmetlerine devam eden okulumuzda şu bölümler bulunmaktadır: Anadolu K.M.L.’nde 1-Yiyecek- İçecek Hizmetleri Alanı 2-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 3-Giyim- Üretim Teknolojisi Alanı 4-Gıda Teknolojisi Alanı Kız Meslek Lisesi’nde 1-Yiyecek- İçecek Hizmetleri Alanı 2-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 3-Giyim- Üretim Teknolojisi Alanı 4-El Sanatları Teknolojisi Alanı 5-Fotoğraf ve Grafik Alanı 6-Güzellik ve Saç Bakımı Alanı bulunuyor. Toplam öğrenci sayısı 753’tür. Ayrıca Pratik Kız Sanat Okulu bölümünde 120 öğrenci bulunmaktadır. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|