|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-08-2010, 12:12 | #1 |
Kadıköy Özel Doğuş Lisesi
Doğuş Eğitim Kurumları; ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak bilinci ve gücü kazandırmak amacıyla 1974 yılında lise olarak eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.
1985 yılında Doğuş İlköğretim Okulu, 1987 yılında Doğuş Anaokulu açılmıştır. 1993 yılında "Atatürkçü Gençliğin Sesi" sloganıyla Türkiye'nin ilk okul radyosu olan Doğuş FM (106.5 frekansıyla) yayın hayatına başlamıştır. 1 Doğuş Eğitim Kurumları, 1994 yılında öğrencilerinin dünyadaki küreselleşme sürecine uyum sağlamaları amacıyla Uluslararası Okullar Avrupa Konseyine (IECA: Independent Educational Consultants Association) başvurmuş ve asil üye olarak kabul edilmiştir. Çağdaş eğitim verebilmek için Batı' ya bir pencere açan Doğuş; Uluslararası Bakalorya Organizasyonuna (IBO: International Baccalaureate Organisation) kabul edilmiştir. 1995 yılında yeni bir halka eklenmiş, matematik ve fen bilimlerinde üstün yetenekli öğrencileri yetiştirmek amacıyla Doğuş Fen Lisesi eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Aynı yıl Doğuş Eğitim Vakfı kurulmuştur. 1997 yılında ise Doğuş Üniversitesi öğretim hayatına başlamıştır. Doğuş Üniversitesi bünyesinde 2002' de üniversitemizin misyonuna toplumsal hizmet boyutu da eklenmiştir. Kısa süreli eğitim programları, sertifika programları, halka açık seminerler ve kurumlara özel eğitimler düzenlemek amacıyla Doğuş Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DOĞUŞ-SEM) faaliyetlerine başlamıştır. Kadıköy ilçesi Acıbadem semtinde anaokulundan üniversiteye tüm öğretim kademelerinde, kampüs oluşumu çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Doğuş Eğitim Kurumları, ülkemizdeki okul öncesi okullaşma oranına katkı sağlamak amacıyla ikinci anaokulunu 2004 yılında Çamlıca'da faaliyete geçirmiştir.
|
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|