|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
06-01-2008, 14:48 | #1 |
ıraklı çocuk
IRAK LI ÇOCUK
ben ıraklı bir çocuğum Daha beş yaşındayım. Yüzümdeki çıplaklığımla masumum Gelecek sene okula yazılacaktım. Ama şimdiden öğrenmiş gibiyim Kendi dilimde,alfabemde Bu ilk harflerim daha Dünyaya ilk seslenişim,vede ilk sebebim. Belki beni duyar,anlarsınız diye Kendi halimce anlatmaya çalışıyorum. Biricik babamı işkence yaparak öldürdüler Eşi bulunmaz annemi kurşuna dizdiler Kanın vahşetin içinde Küçücük gözlerimin önünde hiç unutamıyorum bir şey yapamamak,çaresizlik,doğduğuma lanet ediyorum Bunları yazarken Ağlıyorum daha yaşayamadığım çocuk günlerimde Yumruklarım ufak Sadece sıkıyorum Hatırladıkça her an acılarımla beynimden Vuruluyorum her defasında Benim çocuk olarak bu savaşta günahım ne Hiç bilmiyorum? Bu yaşımda aklım ermiyor bu savaşa Daha yaşamanın,ölmenin ne olduğunu Bile bilmezken ben Bu yaştamı öğrenmem gerekirdi acaba Sizlere soruyorum? Açlığı yaşıyorum şimdilerde Geçmiş gözümün önüne geliyor bir an Annem babam ve kardeşimle bir sofra etrafında yemek yemeyi Şimdi ise bir lokma ekmeği Lezzetle yemeyi Ne kadar çok istiyorum O günlere dönmeyi Düşündükçe babamı ve annemi Babam kalmadiki çalışsın getirsin Annem olsaydı yanımda yemek pişirsin Onları savaş denilen bir acı ayırdı benden Koparıverdi minicik ellerimden. Burası benim vatanım,ben ıraklıyım Toprağında adım attığım Beni annem burada dünya`ya getirdi Ama şimdi o evlerde yok oldu. O benim vatanım vede toprağım ki Bazen oynadım,gezdim,yürüdüm bir sabah pencereden cehennem gibi Bombaları gördüm Korktum o an anneme sarıldım Nerden bilebilirdim ki? Bu acımasız savaşın çıkacağını? Annemi babamı benden ayırıp Beni tek başına bırakacağını Ölümleri,vahşeti,ve bu kıyameti Yaratacağını nasıl bilebilirdim? Şimdi her şeyi sadece izliyorum Savaşı,acıyı,açlığı Kendi vatanında parçalanmayı. Şimdi acılıyım bir savaş ortasında bir taşın üzerinde yazıyorum bu yazıları Aklıma gelen bu dizeleri Geçirdiğim o korkunç geceleri. Elimde bir kalem birde taş parçası var Kendimi savunabilmem için Öğrenebildiğim sadece bu Şimdi küçük gözlerimde gözyaşı var. bir gün bende ölürsem eğer Bu yazılarımı unutmayın Benim bu vakite kadar yaşadığımı Savaşı,acıyı,açlığı,ölümleri,vahşeti Babasızlığı ve annesizliği Bari bundan sonra Hiç bir çocuk yaşamasın Savaşların hedefi olmasın Benden sonra tüm dünyada Barış, kardeşlik,huzur olsun Savaşsız bir dünya hüküm sürsün Çiçekler açsın solmasın Bu şiirim tüm dünya çocuklarınadır Kim yazdı diye sorarlarsa Adıma ıraklı bir çocuk desinler Ve sadece bu kadarını bilsinler. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|