sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > SonForum Makale Arşivi > İngilizce - Yabancı Dil
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 08-20-2009, 15:26   #1
Kullanıcı Adı
mehmet3952
Standart ingilizce sözlük ve çeviri siteleri

piyasadaki 3 tane ingilizceden türkçeye metin çeviri sitesi var benim bildiğim.

Henüz hiçbiri tam olarak çeviri yapamasa da gene de ingilizce bir metinin ne anlatmak istediğini aşağı yukarı anlamamızı sağlıyor.

Hemencevir.com

Bence en iyi çeviri yapan site. yeni çıkan google translate göre çok daha iyi çeviri yapmasına karşı gene de cümleleri tam olarak çeviremiyor. Bir de aynı anda birçok çeviri isteği olunca bir dakikaya kadar beklettiği anlar bile oluyor çeviri için.

adres: hemencevir

google translate

Uzun zamandan beri var olan sistemde birçok dil arasında çeviri yapabiliyorduk. Türkçenin de yeni dahil edildiği sistemde türkçeye çeviriler şimdilik çok kötü. Ama gene de hemencevir e göre çok daha hızlı.

site: google translate

Babiltürk

Hiç tercüme olmamasından çok babiltürk daha iyidir sloganıyla yayın yapan site henüz ingilizce türkçe çeviride pek kötü fakat gelecek vadediyor.

site: babiltürk

Sözlük siteleri

sesli sözlük

sesli sözlük internetin en köklü sitelerinden ve aslında bilmeyen yok gibidir heralde. 99 yılında açılan site bu yıl 10. yaşını kutluyor. Kelimelerin sesli telafuzları ve Online quizlerin bulunduğu site ingilizcesini geliştirenler için de ideal. Metin çevirileri şimdilik google translate üzerinden yapıyor fakat yakın gelecekte güzel bir metin çeviri alt yapısı yapacaklarına inanıyorum.

site: sesli sözlük

ingilizce sözlükler

Sitede ingilizce sözlük programları, ingilizce sözlük siteleri ve ingilizce çeviri siteleri dahil birçok sitenin tanıtımı yapılıyor. Ayrıca piyasadaki ücretli veya ücretsiz birçok sözlük programını indirebileceğiniz site güzel bir kaynak.

Site: ingilizce sözlük

Langtolang

ingilizce türkçe dahil birçok dil arasında çeviri yapabildiğiniz istede; quizler, kelime oyunları vs ingilizcenizi geliştirmeniz için birçok bölüm mevcut. Kelimelerin sesli telefuzlarını ve cümleler içinde farklı şekillerde farklı anlamlarda kullanılma biçimlerini de görebiliyorsunuz.

site: langtolang
mehmet3952 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 08-20-2009, 15:36   #2
Kullanıcı Adı
NOYAN

genelde seslisozluk'u tercih ediyorum. babilturk'ü ilk defa gördüm, teşekkürler +rep
NOYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08-20-2009, 15:55   #3
Kullanıcı Adı
DİGİMAX

güzel paylaşım eyvallah..
DİGİMAX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)