sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-23-2010, 12:16   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İHL

A – EĞİTİM ORTAMI

a. Sınıflar
Okulumuzdaki sınıf mevcutları 15-25 öğrenci arasındadır. Bu da ideal bir eğitim-öğretim ortamı demektir. Sıralar tek kişilik olup her öğrenci kendine ait ayrı bir sırada oturmaktadır.

b. Bilgi Teknolojisi Sınıfı
BT sınıfı Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası tarafından 20+1 şeklinde kurulmuş olup 20 tanesi öğretmen bilgisayarı ve bir tanesi öğretmen bilgisayarı olmak üzere 21 bilgisayardan oluşmaktadır.Öğrenciler bilgisayar derslerinin yanında diğer derslerinde de BT sınıfını kullanmaktadırlar.

c. Hitabet Sınıfı
Okulumuzun mescidinde öğrencilerimiz , öğrenmiş oldukları teorik bilgileri uygulama şansı bulmaktadırlar. Cuma namazları okulumuzun mescidinde son sınıf öğrencilerimiz tarafından kıldırılmaktadır. Görevli öğrenci video kamera ile kaydedilmekte ve daha sonra ilgili kayıt kamera ya da dvd playerdan televizyonda tüm öğrencilere izlettirilmektedir. Bu şekilde hem öğrencilerin hataları kendisine gösterilmektedir. Bunun yanında bu alandaki iyi örnekler de bu sınıfta öğrencilere izlettirilmektedir.

d. Kütüphane
Okulumuz, kurulduğu günden itibaren yaşama geçirdiği KÜTÜPHANESİ'Nİ, 3000 kitap sayısına ulaştırmış ve çeşitli süreli yayınları; takip ederek günceli ve dolayısıyla geleceği yakalama azim ve kararlılığı içindedir.
Okulumuzun tüm öğretmen ve öğrencileri kütüphanenin tabii üyesidir. Ödünç kitap alımlarının takipleri bilgisayar ortamında yapılmakta ve öğrencilerin kitap okuma performansları değerlendirilmektedir.

e. Dil Öğretim Sınıfı

Dil öğretim sınıfında Arapça ve İngilizce dersleri BT sınıfında işlendiği gibi ayrıca dersler için dil öğretim sınıfı kullanılmaktadır.

f. Internet Odası

Öğrencilerin internete girip araştırma yapabilecekleri ya da boş vakitlerini değerlendirebilecekleri 15 adet internete bağlı bilgisayar ve bir projeksiyondan oluşmaktadır. Bu oda aynı zamanda eğitim-öğretim etkinlikleri için de kullanılmaktadır.

B- SOSYAL-KÜLTÜREL- SPORTİF FAALİYETLER

a. Ders Dışı Etkinlikler

Ders dışı etkinlikler kapsamında Satranç grubu,Masa tenisi grubu,Güzel şiir okuma grubu 2007 eğitim yılında faaliyet göstermektedirler. Bu çalışmaların daha da yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

b. Kültürel Faaliyetler

Okul bünyesinde yapılan bilgi yarışması,kompozisyon ve şiir yazma yarışmaları,güzel şiir okuma yarışması gibi faaliyetlerle öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden gelişimlerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

İl çapında yapılan çeşitli yarışma ve faaliyetlere de öğrencilerimizin katılımı teşvik edilmektedir.

c. Sportif faaliyetler

Okulumuzda yaygın olarak futbol,masa tenisi ve güreş dallarında faaliyet yapılmaktadır. Okul çapında çeşitli turnuvalar düzenlenilmekte ve il çapında da yarışmalara katılım olmaktadır.

d. Kulüp Çalışmaları

Öğrencilerimizin sorumluluk alma bilincinin oluşması için kulüp çalışmalarına önem verilmekte ve her öğrencinin seçtiği kulüpte aktif olmasına çalışılmaktadır.

Çevre Koruma Kulübünün ağaçlandırma çalışması

C – PANSİYON
a. Pansiyona Giriş Şartları

Pansiyonumuz 120 yatak kapasitelidir. Her yıl DPY sınavını kazananlar pansiyona yerleştirildikten sonra boş kalan kontenjanlara önce 1. mahalli sınavı kazanan okul öğrencilerinden daha sonra yine boş bulunduğu takdirde 2. mahalli sınav sonucuna göre diğer okul öğrencilerden sınavı kazananlar kabul edilmektedir. Bu sınavlara Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Yönetmeliğindeki şartları taşıyan öğrenciler katılabilmektedir.

Pansiyon binası okulun bitişiğindedir. Öğrencilerin dışarıya çıkmadan okul içerisinden pansiyona geçebilmektedir.Yatılı öğrenciler yemeklerini pansiyonun birinci katında yer alan yemekhanede yemektedirler.

Pansiyonumuzdaki şartlar gün geçtikçe iyileştirilmeye çalışılmakta ve öğrencilere daha iyi bir ortamın sunulması amaçlanmaktadır.

Pansiyonumuz sıvı yakıt (fuel-oil) ile ısınmakta ve buhar kazanı ile sıcak su temin edilmekte olup ayrıca her katta bir şofben bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz akşamları nöbetçi öğretmenlerin gözetiminde etüd yaparak derslerine çalışmaktadırlar.

Karakaş Mahallesi
Vilayet Meydanı

Merkez
Kırklareli
TEL : 0 288 2141322
FAX : 0 288 2143052
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)