![]() |
|
Komik Yazılar,Fıkralar ve Hikayeler Komik yazıları burada paylaşabiliriz |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() arkadaşlar sizde bildiğiniz komik,ilginç enteresan bulduğunuz atasözlerini veya deyimleri duvar yazılarını yazın bakalım neler varmış
![]() ne kadar dönersen dön kicin arkadadir adamın olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler cahil ile etme sohbet küstürün,cam kırığıyla silme g.tünü kestirin hazirandan sonra ekilen darıdan kocasından sonra kalkan karıdan hayır gelmez atlar nallanmaya gidiyormuş, tosbağalar bende demiş Adam adamdır, olmasa da pulu; eşek eşektir, atlastan olsa da çulu. Akıllı bizi arayıp sormaz, deli bacadan akar Aptal yağı çok bulunca; kâh borusunu yağlar, kâh gerisini Almadığın hayvanın kuyruğundan tutma Akıllı köprü arayıncaya kadar , deli dereyi geçer Altı aylık seyislikle, kırk yıllık b.k karıştırılmaz Adam desem ünü yok, koyun desem yünü yok öküzün gamsızı,kasabın bıçağını yalarmış Atın ölümü, itin bayramıdır Az’ı ******na, çoğu kocana gösterme Bekâr gözü ile kız alma, yaya gözü ile at alma Buğdayın iyisini komşuna sat, gider de bazlamasını yersin. Bir dirhem gümüşün üstünde oturmak için, kantar gibi g.t gerek Bir çıplağı, kırk harami soyamaz Boşboğazı cehenneme atmışlar, “Odunlar yaş.” demiş Benim derdim inekle dana, karının derdi sürmeyle kına Dervişe “Bağdat’ta pilâv var,” demişler;” Yalan değilse, ırak değil,” demiş. Değirmende doğan sıçan, gök gürültüsünden korkmaz. Devekuşu uçmaya gelince ayağını, yük taşımaya gelince kanadını gösterirmiş Deli deli akanı, bura bura tıkarlar. Erkeğe yar ölüsü, yorgan yenisidir Eşeğe “Cilve yap.” demişler, tekme atmış Fareye rakı içirmişler; “Şu kediyi bana bir buluverin. “ demiş G.t kısmetten çıkınca, uçkur kudretten kırılır Horoz ölür, gözü çöplükte kalır Hac nasip olmayacak adamı, deve üstünde yılan sokarmış Hesapsız kasabın masadı g.tüne girer. İki analı çocuk sütten, iki karılı adam bitten ölür. Lâkırdı bilmeyen hödükler, sönmüş ateşi körükler Önümüz darı kavurur, arkamız harman savurur. Rüya ile hülya olmasa, züğürtlerin canı çıkar kadınlar gülebildikleri zaman gülerler, istedikleri zaman ağlarlar Madem Türksün göster ürksün ne kadar sallarsan salla dona düşer son damla sizleri görelim bakalım hadi canlanın ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|