|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-14-2010, 11:45 | #1 |
Havza Anadolu Teknik,Anadolu Meslek,Teknik Lise ve Endüstri M.L.
OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Okulumuz Havza Meslek Lisesi 11 Ekim 1982 tarihinde Elektrik ve Tesviye bölümleriyle Eğitim-Öğretim hayatına başlamıştır. Okulumuza kurucu müdür olarak Samsun Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nihat Özer görev yapmıştır. 1 Aralık 1982 tarihinde Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi müdür yardımcısı Sami ŞAHİN okul müdürü olarak atanmıştır. Okulumuz birleşik olarak 3 kat 12 derslikli öğretim binası, idari bina ve 1350 seyirci kapasiteli spor salonu, 3 katlı 11 Atelyeli Atelye binası ve 2 kat 4 daireli lojmandan oluşmaktadır. 1984-1985 Eğitim-Öğretim yılında Mobilya ve dekorasyon bölümünün açılmasıyla okulumuzdaki bölüm sayısı üçe çıkmıştır. Okul müdürümüz Sami ŞAHİN 15 Ağustos 1986 tarihinde görevden ayrılarak yerine 21 Ağustos 1986 tarihinde Refik KAŞAK atanmıştır. 1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz bünyesinde Ticaret Meslek Lisesi açılmış ve okulumuzun adı Havza çok proğramlı Lise olarak değişmiştir. 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Teknik lise elektrik bölümü açılmasıyla okulumuzun ismi Havza Teknik Lise ve çok proğramlı Lise olarak değiştirilmiştir. 1998-1999 Eğitim-öğretim yılında elektronik bölümünün açılmasıyla bölüm sayımız dörde çıkmıştır. .Aynı yıl okulumuz bünyesindeki Ticaret Meslek Lisesi'nin ayrılmasıyla okulumuzun ismi Havza Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okul müdürümüz Refik KAŞAK 21 Ağustos 1998 tarihinde görevinden istifa ederek ayrılmış ve yerine müdür yardımcısı Hüsamettin Yüksel 5 Ocak 2000 tarihine kadar vekaleten bu görevi yürütmüştür. 6 OCAK 2000 Tarihinde okul müdürlüğü görevine M. Salih TEMEL atanmış olup halen görevine devam etmektedir. Okulumuzda 2005 -2006 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi açılmış ve aynı öğretim yılında OKS sınav sonucuna göre 25 öğrenci Anadolu Meslek lisesine kayıt olmuştur. Anadolu Meslek lisesine 2 yıl öğrenci OKS sınavıyla öğrenci alınmıştır. 2007-2008 Eğitim–öğretim yılında Anadolu Meslek lisesi kapatılarak yerine Anadolu Teknik Lisesi açılmış ve OKS sınavıyla 30 öğrenci kaydı yapılmıştır. Bugün itibariyle Okulumuz bünyesinde Anadolu Teknik Lise, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bulunmaktadır. Okulumuz Anadolu Teknik Lise'de 55, Anadolu Meslek Lisesi'nde 39, Teknik Lise'de 55, Endüstri Meslek Lisesi'nde 499 olmak üzere toplam 648 öğrencisiyle 2008-2009 Eğitim Öğretim yılına devam etmektedir. Tel : 0362 714 19 18 Faks : 0362 714 19 37 Adres : 25 Mayıs Mahallesi Klavuz Sokak Kirazlık Mevkii Havza / SAMSUN http://havzaeml.meb.k12.tr/ |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|