01-25-2009, 06:01 | #1 |
Hamur Çeşitlerini Pişirme Metodu
Hamur çeşitlerini pişirmede 4 metod vardır.
a Saçta: Katmer ve gözleme hamurları saçta pişirilirler. b Suda haşlama: Su böreği, kaneloni, tatar böreği gibi hamurlar kay-nıyan tuzlu suya atılarak pişirirler. c Fırında: Hamurların büyük bir kısmı çeşitli fırınlarda pişirirler (Havagazı, elektrik v.s. fırınlar gibi) Börek, pasta bisküvi hamurları fırında çeşitli ısı derecelerinde pişirilirler. d Yağda kızartma: Hamur işlerinin bir kısmı da yağa atılarak pişirilir. Puf böreği, Hanım göbeği v.s. gibi. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|