![]() |
Hamur Çeşitlerini Pişirme Metodu
Hamur çeşitlerini pişirmede 4 metod vardır.
a Saçta: Katmer ve gözleme hamurları saçta pişirilirler. b Suda haşlama: Su böreği, kaneloni, tatar böreği gibi hamurlar kay-nıyan tuzlu suya atılarak pişirirler. c Fırında: Hamurların büyük bir kısmı çeşitli fırınlarda pişirirler (Havagazı, elektrik v.s. fırınlar gibi) Börek, pasta bisküvi hamurları fırında çeşitli ısı derecelerinde pişirilirler. d Yağda kızartma: Hamur işlerinin bir kısmı da yağa atılarak pişirilir. Puf böreği, Hanım göbeği v.s. gibi. |
Saat: 07:55 |
lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SonForum.org 2007-2025