sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Mutfakta Püf Noktalar (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=215)
-   -   Hamur Çeşitlerini Pişirme Metodu (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=30321)

Hasret 01-25-2009 06:01

Hamur Çeşitlerini Pişirme Metodu
 
Hamur çeşitlerini pişirmede 4 metod vardır.
a Saçta: Katmer ve gözleme hamurları saçta pişirilirler.
b Suda haşlama: Su böreği, kaneloni, tatar böreği gibi hamurlar kay-nıyan tuzlu suya atılarak pişirirler.
c Fırında: Hamurların büyük bir kısmı çeşitli fırınlarda pişirirler (Havagazı, elektrik v.s. fırınlar gibi) Börek, pasta bisküvi hamurları fırında çeşitli ısı derecelerinde pişirilirler.
d Yağda kızartma: Hamur işlerinin bir kısmı da yağa atılarak pişirilir. Puf böreği, Hanım göbeği v.s. gibi.


Saat: 07:55

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025