sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-14-2010, 11:48   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Ferizli Recepbey Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi

TARİHÇE
Okul 1975 yılında köy kursu olarak kurulmuştur.1978 de Pratik Sanat Okuluna dönüştürülmüş olup 1985-1986 ögretim yılından itibaren Endüstri Meslek Lisesi olarak faaliyete geçmiştir. 2003-2004 Ögretim yılının sonuna kadar 4 bölümle (Mobilya ve Dekorasyon Bölümü,Elektrik Bölümü, Tesviye Bölümü, ****l İşleri Bölümü ) eğitim ve öğretimi sürdürmüş, 2004-2005 ögretim yılında beşinci bölümü olan Bilgisayar Yazılım Bölümü açılarak beş bölümle eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

OKULA ÖZEL BIR ISIM VERİLİŞ AMACI
Okulumuzun gerek Köy Kursu gerekse Pratik Sanat Okulunun Kurulusunda bir fiil maddi ve manevi büyük katkıları olan köy halkından Recep DURGUTLU Beyin ismi verilmiştir.
RECEP DURGUTLU
1881 yılında Selanik’te ulu önder Atatürk’le aynı yılda doğdu. Mübadele yıllarında Malkara’ya oradan da Bakırköy’e yerleşti. Selanik Manastırından mezun olan Recep Bey, ticaret yapmak isteyenlerin ordudan ayrılmalarının serbest olmasından sonra askerden ayrılıp ticarete başlamıştır.
Romanya’dan un ticareti yapan Recep Bey daha sonra Kandıra’da kömür ticaretine başlamıştır.
1950 Yıllarında Ferizli’ye gelen Recep Bey, Pakize hanymdan 1500 liraya 700 dönüm çiftlik satın almı?tır ve 1978 yılına kadar çiftlikle uğraşmıştır.
Hayırsever bir kişiliğe sahip ve Atatürk’ün yakın dostu aynı zamanda silah arkadaşı olan Recep Bey, Ferizli’ye sanatkar kazandırmak amacıyla önce köy kursu sonrada Pratik Sanat Okulu açılmasına öncülük etmiş ve bunu gerçekleştirmiştir.
Bürokrasi ile iyi ilişkiler içinde olan Recep Bey , bu okula Demir, Ağaçişleri ve Tesviye bölümlerini kazandırmış ve gerekli alet avadanlığı temin etmiştir.
İlk eşini Selanik’te kaybeden Recep Beyin ikinci eşinden iki oğlu bir kızı vardır.
Recep Bey, 1978 yılında 97 yaşında hayata veda etmiştir.

Adres: Şehit Hakan Bayram Cd. Ferizli/Sakarya
Tel: (0264) 781 70 22
Fax: (0264) 781 76 95
E-Posta: [email protected]

http://recepbeyeml.meb.k12.tr/
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)