sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SPOR > Fenerbahçe
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Fenerbahçe Kanaryalarla alakalı tüm haber ve yorumlar burada.


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 07-28-2009, 14:29   #1
Kullanıcı Adı
Melancholy
Standart Fenerbahçe'ye kazık mı attılar ?



Fenerbahçe'ye kazık mı attılar?

Fenerbahçe'nin servet ödediği Andre dos Santos’un bilinen bir önceki bonservis ücreti 400 bin euro. Cristian Baroni’nin ise 350 bin.

Milliyet Gazetesi'nden Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin iki transferi hakkında bomba iddialarda bulundu. Demirkol'un yazısı şöyle:

Andre dos Santos’un bilinen bir önceki bonservis ücreti 400 bin euro. Cristian Baroni’nin 350 bin. Bundan önceki kulüplerinden aldıkları yıllık ücretlerse bu rakamların da altında...

Bu rakamlar yüzde yüz doğru olmayabilir. Çünkü Brezilya’da da bizimkine benzer şeffaflıktan uzak bir ekonomik hal mevcut. Ama üç aşağı beş yukarı rakam bu... Onun da ötesinde Dos Santos’un bonservisi kaç kişinin elinde, Fenerbahçe verdiği parayla 26 yaşındaki oyuncunun bonservisinin kaçta kaçına sahip oldu, bunları çok bilmiyoruz.

Bildiğimiz şu. Bu iki oyuncu, hem maaş hem de bundan önceki bonservislerinin 10 ila 20 katı fazla paraya transfer edildi. Zaten açıklamaları da dürüstçe bu yönde: “Öyle bir teklif geldi ki, hayır diyemezdik!

Peki bu durumun genel mantığı nedir?



1-Ülkeye oyuncu getirmek zor ondan fiyatlar artıyor. Kabul.

2-Üç büyükler büyük markalar. Bu yüzden bir Chelsea efekti oluyor. Yani bir oyuncunun gerçek değeri var, bir de üç büyükler değeri. Tamam! Buna da eyvallah.
Ama işte burada kritik soru devreye giriyor. Bunun futbol, şov, başarı ve konfor karşılığı var mı?

Geçen yıl Bülent Timurlenk acetobalsamico adlı blokunda 3 büyüklerin maçlarını seyretme maliyetlerini çıkarmıştı. Sonuç çarpıcıydı. Liverpool’u seyretme maliyeti Galatasaray’ı seyretme maliyetinden ucuzdu.

Yani Fernando Torres ve banko Şampiyonlar Ligi yarı finalinin maliyeti, oynamayan Lincoln ve UEFA’da sıradan bir performanstan ucuz. Chelsea efekti böylece kadük kalıyor.

Konfor açısından zaten bir şey söylemeye gerek yok. Kadir Has ve Saracoğlu dışında keyifle gidilecek yer yok. İnönü benim için hep keyiflidir, ama konfor olmadığından yıkılıp yeniden yapılmak isteniyor.

Ve Bülent’in verilerine bakarsan buralarda maç seyretmek Liverpool’u seyretmekten pahalı... Hadi maça gitmedin, evde iki dekodere ödediğin de, İngiltere’dekinden pahalı.

Futbolun istenen seviyede olmayışının da temel sebebi zeminler. İspanya milli takımının golcüsünü alıyorsunuz. Verdiği ilk röportajın ana konusu zemin kalitesizliği.

Şova gelince. Seyirci paraya, aile bütçesini tehdit etmesine rağmen kıyıp maça gidince şov oluyor. Gerisi hikaye... Yani bu da korkunç bir kısırdöngü...
Dolayısıyla bu ülkenin futbolu, oyun, şov, başarı ve konfor açısından bu para etmiyor. Bu oyun bu kadar etse, bu ülkede doğmuş oyunculardan sadece 4’ü Avrupa sahnesinde olmazdı. Galip Öztürk geçen hafta Sabah’ta yazdı. Tuncay’ın durumu belirsizliğini koruduğuna göre bu yıl büyük liglerde oynayacak sadece bir oyuncumuz var, İbrahim Kaş. Onun da geleceği belli değil.

Yani ortada koskocaman bir balondan başka bir şey yok. Yine canınızı sıktım, biliyorum. Bu futbolun boş zamanında Ferrari muhteşem, Cristian 10 numara, Keita fevkalade demem lazım belki de.

Ama umuyorum bunları artık aklı başında kimse yemiyordur. Ve bunları bugün konuşuruz ancak. Yarın ligin çekişmesiyle uğraşacağız.

Bu konuyu artık kapatıyorum. Son 2 aydır yazdığım tüm yazılarda tekrarladığım gibi bu bir umutsuzluk yazısı değil. Çünkü çözüm kolay. Hem de çok. Yeter ki niyetlenelim.

MEHMET DEMİRKOL / MİLLİYET
Melancholy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 07-28-2009, 14:37   #2
Kullanıcı Adı
NOYAN
Standart

karşılığını alırlarsa sorun yok. Guiza'ya da bir dünya para ödüyorlar ama pek icraati olmadı.
NOYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 07-29-2009, 16:26   #3
Kullanıcı Adı
_SoN_
Standart

neler dönüyor
_SoN_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-04-2009, 17:45   #4
Kullanıcı Adı
VoLKaN_PaK
Standart

Bence Dos Santos 10 milyon euro ile 15 milyon euro içinde herkese faydalı bir transferdir
VoLKaN_PaK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 17:23


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog boşanma avukatı istanbul
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım