![]() |
|
Komik Yazılar,Fıkralar ve Hikayeler Komik yazıları burada paylaşabiliriz |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() erkeklerden yemek tarifleri
-------------------------------------------------------------------------------- Domatesli Biberli Yumurta: > >Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. >Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani >gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. >Pismistir herhalde ocagin altini kapatiyoruz. > >Biberli Domatesli Yumurta: >Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldigimizda >yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi >pisiriliyor. > >Makarna >Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac >izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini >kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa >firlatiyoruz. Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde >su kaldiysa tencerenin! kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin >uzerine dogru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de >makarnalar catallayenebiliyor) Uzerine ketcap sıkıp yiyiyoruz. > >Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica >fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo. > >Tuzlu Makarna: >Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya >atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz ...Oyle daha guzel oluyor. > >Pilav: >Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu, >yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri >tek tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. >Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. >Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi >birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. >Sonra da su ve tuz koyup! pisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek >yok. > > >Patates Kizartmasi: >En kolay islerden biri. >Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve >kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda >kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tvde >pembe dizi varken yapin.Bir de diger yemeklerin aksine bunu >tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun >disinda cok kolay. >ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER > >Hazir Pizza >Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan >cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken >tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak. > >Hazir Kofte >Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya >koyupkofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla ayni renk olmadan >altini kapatmak gerekiyor. O yuzde! n basinda beklemek lazim. > > >ZOR YEMEKLER > >Konserve Turlu >Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup >uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda >beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz >tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye >benziyor. > >Tavuk >Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip >pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu >yemek pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu >yuzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir. > > >ULTRA ZOR YEMEKLER > >Kiymali Bamya >Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma >konulmali. Kiyma kavurmak c! ok zor ve zahmetli bir is. >Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum. > > >PUF NOKTALAR > >1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak >kiirletmemis olursunuz. > >2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini >tuttursaniz bile renginden anlasilmaz. > >3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin. >Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine >sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi >gorur. > >4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. >Kizgin aga attiginizda cok kotu patliyorlar. > >5-)Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay >yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis >demektir. Sakin yemeyin. > >6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca >cig tuketin. > >7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken! bir meyvedir. Ikiye ayirip >ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel tabaktir. > >8-)Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi >dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan >seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur. > >9- ) Sebzeligin kapagini sikikapatirsaniz curuyen seylerin kokusu >dolaba daha az yayilir. > >10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin >ve altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi >yirtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk >almaya deger. >Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle >daha guzel, bu size cok maco bir hava verir. > >11-)Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey >varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben >niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi >tane. Eve gelip kutusundan cika! rdigimda itiraf etmeliyim ki hayal >kirikligina ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu >bildigimiz >tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla >birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise >yarayacaklarini sanmiyorum. >Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim >ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. >Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri >duruyo orda. Bir ara yikayip vantilator gibi olan >seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. >Onun disinda tamamen para tuzagi. |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |