Ergenekon tutuklusu Poyraz, JİTEM'den maaş alıyormuş
Ergenekon tutuklusu Poyraz, JİTEM'den maaş alıyormuş
Ergenekon soruşturması kapsamında 31 Temmuz 2007'de tutuklanan yazar Ergün Poyraz'ın JİTEM'den maaş aldığını gösteren tutanaklar, İP Genel Merkezi'nde ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında yazdığı kitaplarla gündeme gelen ve Ergenekon terör örgütü soruşturmasında tutuklanan yazar Ergün Poyraz'ın Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi (JİTEM)'nden maaş aldığı ortaya çıktı.
Taraf Gazetesi'nin dünkü haberine göre, temmuz ayında tutuklanan Poyraz'ın, İşçi Partisi (İP) Genel Merkezi'nde bulunan CD'deki belgelere göre, JİTEM'den maaş aldığı anlaşıldı. JİTEM'den verilen paraların miktar ve tarihlerinin yer aldığı 5 ayrı belgede ödemeyi yapan, onaylayan ve hazır bulunan jandarma görevlilerinin isimleri yer alıyor. Poyraz'ın 28 Şubat döneminde yazdığı kitaplar, Refah Partisi'nin kapatılması davası iddianamesinde kaynak olarak yer almıştı. Çarpıtılmış bilgilerle dolu 'Musa'nın Çocukları' isimli kitabında ise Başbakan Erdoğan'ın Yahudi olduğunu iddia ediyordu. Taraf Gazetesi'nin manşetten verdiği habere göre, İP Genel Merkezi sekreter odasında yapılan aramalarda "CD 3 Princo" yazılı P420281107130821 seri numaralı bir CD ele geçirildi. "Ergün Poyraz'ın JİTEM'den aldığı para" isimli klasörün yer aldığı CD'de, Poyraz'ın Jandarma İstihbarat Başkanlığı kasasından aldığı paraların tutanakları yer alıyordu. Alınan parayı onaylayan jandarma görevlilerinin isimlerinin de yer aldığı belgelerde, teslim alan kişi olarak ise "Ergün Poyraz araştırmacı-yazar" ibaresi bulunuyor. Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 31 Temmuz 2007 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanan Poyraz'ın, Aydınlı bir çiftçi olduğu ve yazdığı kitapların birilerinin yönlendirmesiyle kaleme alındığı iddia edilmişti. Ergün Poyraz'ın bilgisayarında da ilginç belgeler ele geçirilmişti. 'Kara Kuvvetleri İstihbarat Arşivi' CD'sinin bilgisayarında bulunduğu, mahkeme sorgusunda da yer aldı. Hâkimin sorusu üzerine Poyraz, "Bana bahsettiğiniz 'Kara Kuvvetleri İstihbarat Arşivi ve Sevgi Erenerol Misyonerlik 2006' isimli klasörü içeren CD'yi hatırlamıyorum. Nereden geldiğini de bilmiyorum." cevabını vermişti.
28 Şubat'ta Refah'ı kapattırmıştı
Yeni Şafak Gazetesi yazarı Fehmi Koru, Poyraz'ı 28 Şubat sürecinde Refah ve Gülen davalarında DGM'nin arşivi görevini gören bir kaset koleksiyoncusu olarak tanımlamıştı. Koru, Poyraz için, "Refah Partisi'nin kapatılmasında, Necmettin Erbakan ve arkadaşları hakkında açılan soruşturmalarda merkezî bir rol oynamıştı. Bir süreden beri, Ankara DGM'de bir başka davanın açılması için de çaba gösteriyor. Çeşitli cemaat ve vakıfların etkinliklerine ait kaset koleksiyonu yapan Ergün Poyraz, televizyonların başlıca besleyicisi durumunda. Koleksiyonundaki kaset sayısının bini aştığı, o sayede elde ettiği servetin haddi hesabı olmadığı söyleniyor." ifadelerini kullanmıştı.
Gazeteci Nevzat Basım, çiftçi gazeteci olarak tanımladığı Poyraz ile 1997 yılında tanıştığını söyleyerek, "Aydın'da Poyraz'ın çiftliğinde bir tam gün geçirdim. Orada tanıdığım Ergün ile sonra çeşitli kereler gazeteciliğim kesişti. Örneğin 28 Şubat sürecinde ortaya çıkan çok sayıda Şevki Yılmaz'lı kasetin sahibi, Ergün Poyraz idi. Eline yeni kasetler geçtiğinde, bizim gibi 'eskiden tanıdıklarını' arıyordu." şeklinde konuşmuştu. Poyraz'ın yargı çevrelerinden ve CHP'den bazı insanlarla dostlukları olduğunu belirten Basım, son dönemde AKP'liler ile Yahudiler arasında 'bağlantılar' bulduğu iddiasını taşıyan 3 kitabının ise çok satan olduğuna değinerek, "Kitapları okudum, benim ciddiye alacağım türden kitaplar değil. Korelasyonlar ise, kusura bakmayın, deli saçması... Peki nasıl oldu da zihinsel donanımları daha sağlam insanlar bile bu kitaplara ilgi gösterdi? Doğrusu bu soruya yanıt bulamıyorum..." demişti.
|