sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-22-2010, 12:25   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Ergani Lisesi

MİSYONUMUZ
Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı demokratik insan olma bilinci gelişmiş kendi problemlerini çözebilen, bilimsel , akılcı, mantıklı düşünme becerisini evrensel ve milli değerlerle birleştirilerek teknolojiyi kullanabilecek bireyler yetiştirmek ve estetik duygusuna sahip , özgür düşünceli , araştırmacı, sorgulayıcı, yaratıcı düşüncede, duygusal olarak dengeli , eşgüdüm içerisinde kendisini ve çevresini yönetebilen çağdaş dünya insanını yetiştirmek için en kaliteli eğitimi ve öğretimi sunmaktır.
Tüm gençlerimizin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmelerini sağlayarak, toplumsal kalkınmanın itici gücü olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.
Sizleri , Milli Eğitimimizin amaçları doğrultusunda ve Atatürk ilkelerine bağlı , demokrasiye inanan , İnsan Haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmek için çalıştık. Birinci görevimiz eğitim alanında en ileri düzeye ulaşmaktır. Artık küreselleşen dünyamızda "bilgi" vazgeçilmeyen bir güçtür. Bilgiyi elinde tutan toplumlar , hem siyasi alanda hem de ekonomik alanda dünyaya hükmetmektedirler. Biz de bu dünya arenasında var olmak istiyorsak bilgiyi en iyi şekilde elde etmek ve onu kullanmak zorundayız. Bu özellikleri yakalayıp okulumuzdan mezun olan sizlerin ülkesini seven , halkının mutluluğu için uğraş veren gençler olacağınıza inanıyorum ve sizlere güveniyorum.
İyi bir gelecek , iyi bir meslek sahibi olmanız en büyük dileğimiz ve çalışma amaçlarımızdandır.

VİZYONUMUZ

" ERGANİ LİSESİ'NİN VİZYONU; küreselleşen dünyada evrensel ve ulusal değerlere sahip, çağın değişimlerine uyum sağlayabilecek öğrenciler yetiştirmektir.

Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı demokratik insan olma bilinci gelişmiş kendi problemlerini çözebilen, bilimsel , akılcı, mantıklı düşünme becerisini evrensel ve milli değerlerle birleştirilerek teknolojiyi kullanabilecek bireyler yetiştirmek ve estetik duygusuna sahip , özgür düşünceli , araştırmacı, sorgulayıcı, yaratıcı düşüncede, duygusal olarak dengeli , eşgüdüm içerisinde kendisini ve çevresini yönetebilen çağdaş dünya insanını yetiştirmek için en kaliteli eğitimi ve öğretimi sunmaktır.

" Bilgi toplumunun gerektirdiği kişisel özelliklere ve donanıma sahip,
" Doğaya ve çevreye duyarlı, bunu davranış biçimi olarak benimsemiş,
" Kendini kontrol eden ve yönetebilen, sorumluluğunu bilen,
" Birlikte çalışma alışkanlığı gelişmiş,
" Güzel sanatları takdir eden, sanattan zevk alan, sanatı yaşamının bir parçası haline getiren ve estetik görüş sahibi,
" Temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı,
" Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmektir.

BÜTÜN BU AMAÇLARA YÖNELİK OLARAK;
" Öğrenci merkezli, dinamik ve etkileşimsel bir eğitim programı uygulanmakta,
" Öğrencinin potansiyelini en üst düzeyde gerçekleştirmesi için yüreklendirildiği bireysel öğretim gerçekleştirilmekte,
" Kültürler arası duyarlılığı, eğitim alanında kurumlar arası değişimi ve bilgi paylaşımını destekleyen uluslararası projelere katılım sağlanmakta,
" Toplumsal sorumluluk bilincini geliştirici toplumsal duyarlılık ve karşılıksız hizmet projeleri yürütülmektedir.
BİZ:
" Atatürk İlkeleri ışığında,
" Sevgi ve Saygıyla,
" Sorumluluk bilincinin gelişmesine,
" Doğru adil ve demokratik davranmaya,
" Hata ve başarıları paylaşmaya,
" Özgüvene,
" Bireysel disipline ve grup disiplinine,
" Araştırma ve analitik düşüncenin geliştirilmesine,
" Eleştiriye açıklığa,
" Pozitif düşünceye,
" Yaşam boyu öğrenmeye.
" Yüksek motivasyona ve ödüllendirmeye,
" Her türlü şiddete karşı barışçıl , insancıl, gerçekçi, girişimci, üretken , yaratıcı, bilimsel düşünen, irdeleyen , sorgulayan ve araştıran çağdaş bir dünya insanı yetiştirmeye,
" Çevre bilincinin gelişmesine,
" Sanat ve sporun ruhsal ve bedensel gelişmesine,
" Ergani Lisesinde olmanın haklı gururunu yaşamaya.
ÖNEM VERİYORUZ!

Okulumuz Ergani İlçe Merkezinde Bulunmaktadır.Ulaşım sorunu bulunmamaktadır.

ADRES :Aziziye Mah. Milli Egemenlik Cad. ERGANİ / DYARBAKIR

TEL :04126115026

FAX : YOK

E-Mail :[email protected]
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)