sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-26-2010, 11:55   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Edremit And.Tek., And.Mes., Tek.Lise ve End. Mes. Lisesi

Okulumuz ilk olarak 1946 yılında tesviyeci,marangoz ve demirci isimleriyle ifade edilen sanat dallarından oluşan "Erkek Orta Sanat Okulu" adıyla 2 odalı bir binada açılmıştır.

1950-1951 öğretim yılında,bugünkü Ticaret Lisesi'nin bulunduğu arsa üzerine barakalar yapılarak taşınmış ve 1962 yılında aynı yerde inşa edilen binada eğitim ve öğretime devam edilmiştir.

1958-1959 eğitim-öğretim yılında Erkek Sanat Enstitüsü adıyla ortaokul üzerinden eğitim vermeye başlamış ve 1959-1960 öğretim yılında da Erkek Sanat Enstitüsü ikinci devre mezunlarını vermiştir.

1966-1967 öğretim yılında Edremit Sanat Enstitüsü adıyla sanat eğitimine devam eden okulumuz demircilik, ağaç işleri ve tesviyecilik branşlarında mezunlar vermiştir.

1974-1975 öğretim yılında ise okulumuzun adı Endüstri Meslek Lisesi olmuş ve günümüzde de aynı isimle eğitim ve öğretime devam etmektedir.

1981-1982 öğretim yılında Elektrik Bölümü, 1900-1991 Öğretim yılında Sıhhi Tesisat Teknoloji Bölümü açılarak bölüm sayısı 5`e çıkmıştır.

15 Mart 1989 tarihinden itibaren Akçay yolu üzerinde inşa edilen Atölyeler, Derslik ve İdare Binası , Spor Salonu ve Yemekhaneden oluşan Endüstri Meslek Lisesi kompleksinde eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Ayrıca okulumuz mevcut pansiyonları ile Hizmetçi Eğitim Merkezi olarak hizmet vermektedir.

1989-1990 öğretim yılında okul bünyesi içinde Teknik Lise Elektrik Bölümü, 1992-1993 öğretim yılında da Teknik Lise Makine Bölümü açılmıştır.

1998-1999 Eğitim Öğretim yılında okul bünyesi içinde 4 yıl eğitim süresi olan Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü açılmıştır.

2004-2005 Eğitim Öğretim yılında okul bünyesi içinde 4 yıl eğitim süresi olan Gıda Teknolojisi Zeytin İşleme dalı açılmıştır. Bu bölümümüz aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

2004-2005 Eğitim Öğretim yılında 30 öğrenci kapasiteli yatılı pansiyona geçilmiştir. 29900 metre kare arsa üzerine açık oyun sahaları kurulmuştur.

Adres: Gazi Celal Mahallesi Akçay Yolu Üzeri No : 100
EDREMİT/BALIKESİR
Telefon : 0 266 373 10 72
Fax : 0 266 373 42 49
E-Mail: [email protected]
Web: http://edremiteml.meb.k12.tr/
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)