10-29-2008, 14:46 | #1 |
Dilber Dudagi... ( Kelebege özel :) )
DİLBER DUDAĞI 1.TARİF MALZEMELER: 1 adet yumurta 2 çay kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt(veya süt) 1 çorba kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Yeterince un Ceviz ve fındık içi Şerbet İçin 3 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su Yarı limon suyu YAPILIŞI Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. 20 parçaya bölün, her birini nişasta yardımı ile belli büyüklükte(yaklaşık 15 cm. çapında) açın. Aralarına nişasta sürerek 20 katı üst üste dizin. Üst üste dizilen hamurları merdane ile açarak tek bir ince yufka haline getirin. (İsterseniz 10 yufkayı tek hamur olarak açın . Böylece elinizde iki yufka olur .. Özellikle kalabalık misafirde daha çok miktarda tatlı yapmak istediğinizde bu yöntemi kullanabilirsiniz.) Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller elde edin. Her bir şeklin arasına ceviz veya fındık koyarak poğaça gibi kapatın. Tepsiye dizin. Bir-iki çay bardağı tereyağı kızdırarak üzerine dökün ve fırına verin. Hafif pembeleşinceye kadar fırında tutun. Bu arada verilen ölçülerde bir şerbet hazırlayın.Soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti ilave edin.. Servis tabağına alın. Afiyet olsun |
|
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|