sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > İNTERNET KAFECİLER FORUM > Web - Webmaster > Site Tanıtımları
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Site Tanıtımları Sitelerinizi bu başlık altında tanıtabilirsiniz..

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 10-04-2018, 22:48   #1
Kullanıcı Adı
gokhanzer
Standart Depo Raf Sistemleri

Depo raf sistemleri, günümüz de sıklıkla tercih edilen ve kullanılması şart olan sistemlerdir. Bu sistemlerin içerisinde kullanış amacına göre değişkenlik gösteren farklı modeller yer almaktadır. Kullanılan modellerin en başında sırt sırta raf sistemi gelmektedir. Sırt sırta raf sistemi, günümüz de paletli malzemelerin depolanması için tercih edilir. Bu yöntem hem oldukça ekonomik hem de geniş kullanım alanı sunar. İsminden de anlaşılacağı üzere sistem, iki modülün arka arkaya gelip çift taraflı ara bağlantılar kullanılarak oluşturulan sistemlerdir. Bir diğer sistem ise, palet rafları olarak bilinen ağır yük raflarıdır. Bu sistemin kullanılma amacı, ağır paletli malzemelerin depolanmasıdır. Sistem içerisinde ağır yüklere dayanıklı ayaklar ve traversler kullanılır.

Depo rafları içerisinde yer alan içine girilebilir raf sistemleri de, sıklıkla kullanılan sistemler arasında gösterilir. Bu yöntem sayesinde fazla sayıda ki ve aynı özellikteki paletli malzemeler depolanır. Fazla sayıda ki malzemelerin depolanması için daha çok bu sistem tercih edilmektedir. Bu sistemin temel prensibi, ilk giren ilk çıkar veya ilk giren son çıkar olarak bilinir.

Depolama raf sistemleri arasından hangisinin kullanılması gerektiği için iyi bir şekilde analiz yapılması gerekmektedir. Rafların taşıyacağı yük cinsi ve ağırlığına göre farklı sistemlerin bulunduğunu unutmamalısınız. Ayrıca kullanacağınız sistemin deponuza uygun olması da çok önemlidir. Eğer deponuz küçükse ve büyük sistemleri tercih ederseniz, malzemelerin indirilip kaldırılması sırasında alan darlığından dolayı zorluk yaşayabilirsiniz. Depo ve raf sistemleri incelendiği zaman 3 ana başlık üzerine dikkat edilmesi gerekir. Bunların en başında cıvatalı raf sistemleri gelir. Bu sistem içerisinde çelik raflar kullanılmakta ve tabla kalınlıklarına göre 60 ile 100 kilo arasında malzeme taşıma kapasitesi bulunmaktadır. Sistemin kurulumunda kullanılan ayaklarda delikler vardır. Bu delikler ile tablalarda bulunan delikler birleştirilerek cıvata ve somun kullanılarak bağlantı yapılmaktadır. Bir diğer sistem ise, hafif raf sistemleri olarak bilinir. Sistemin adında da anlaşılacağı üzere, hafif malzemelerin depolanması için kullanılır. Her bir tabla maksimum 350 kilo yük taşıyabilmektedir. Bunu göz önünde bulundurarak hareket etmek, ilerleyen süreçte oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş olacaktır.

İkinci el depo raf sistemleri, incelendiği zaman 3. Sistem olan ağır raf sistemleri ile karşılaşmak mümkündür. Bu sistem, paletli ve ağır paletli malzemelerin depolanması için kullanılmaktadır ve 1000 kilo üzeri yüklerin taşınabilmesi için oldukça kullanışlıdır. Ağır malzemelerin depolanması raflara büyük yük binmesine neden olacağı için sistemi seçilmesi ve kurulması büyük önem arz eder. Bu sebepten dolayı ikinci el raf alırken rafların iyi incelenmesi gerekir ve sağlamlığı profesyonel kişiler tarafından test edilerek alınmalıdır.

Depo raf sistemleri İstanbul içerisinde rafların yerleşimine göre sınıflandırılmış sistemler bulunur. Bunlar sırt sırta, iki derinlikli, dar koridor, hareketli depo, mekik, tam otomatik ve giydirme cepheli raf sistemleridir. Deponuzun yapısı ve rafların kullanım amacı belirlendikten sonra profesyonel kişilerden yardım alarak en uygun sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz. Ama kullanılan sistemin, kullanım amacına uygun olması gerekmektedir. Aksi halde olumsuz sonuçlarla karşılaşmak söz konusu olabilir. Endüstriyel raf, ebat ve ağırlık bakımından büyük ola sistemlerde kullanılır. Bu rafların yüklenmesinde genellikle Forklift araçlar kullanılmaktadır.

Depo raf sistemleri fiyat bakımından incelenirse, sistemin cinsine göre değişebilmektedir. Raf çözümleri, detaylı olarak yapıldıktan sonra sistem belirlenir. Rafların ağırlık taşıma kapasitesi arttıkça doğru orantılı olarak fiyatta artmaktadır. Ayrıca rafların yapımında kullanılan malzemenin kalitesi arttıkça fiyatta da artış gözlemlenmektedir. Bunları göz önünde bulundurarak hareket ederseniz mükemmel bir sisteme kavuşabilirsiniz.

Gökhan Özer

raf sistemleri UZMANI
gokhanzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 17:45


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı