sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-15-2010, 11:56   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Çiğli 75.Yıl Anadolu Teknik, Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi

OKULUN ADI : 75.Yıl Anadolu Teknik, Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi

ADRESİ : Yeni havaalanı Yolu No:20 Çiğli-İZMİR

TELEFON NO : (0232)3760924 – 3760933

FAKS : (0232)3760923

AMAÇLAR :

1. İlimiz çiğli ilçesinde açılan okulumuz; Atatürk Organize Sanayi bölgesine yakındır. Sanayinin ihtiyacı olan ara elemanı karşılamak ve üniversiteye hazırlamak.
2. Çevrenin eğitim düzeyini artırarak günümüz teknolojisinin gerektirdiği biçimde öğrenci yetiştirerek kalifiye eleman sayısını artırmak.
3. Milli eğitim genel amaçlarına ve temel ilklerine uygun olarak çalışmalarda bulunmak:
- Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda her Türk gencinin iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi,beceri,davranış ve alışkanlıkları kazandırmak ve onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek.
- Her Türk gencini ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde ve sanayinin gerektirdiği disiplin ve ciddiyetle üst öğretime hazırlamak.
- Günümüz teknolojilerini takip edebilecek araştırmayı hedef edinen gençlik hazırlamak.
- Donanmış olduğu bu meziyetlerle her Türk gencini kendi ayakları üzerinde durabilen ve kendine güvenen karakterli birer fert olduğunu hissettirmek.
Seviyesi, Derecesi, Öğretim Şekli : Ortaöğretim – A tipi- Tam gün tam yıl.
Okul Müdürü (öncekiler dahil) : Saadettin DUMLU, Dursun YALÇINKAYA (1998-2004)
Okutulan Yabancı Diller : İngilizce.
Kütüphanedeki Kitap Sayısı : 750
Fiziki Yapısı:
Eğitim-öğretim sistemi açılışta B tipi olmakla birlikte 2001 yılında Döner sermayeye başlayarak A tipine terfi ettirilmiştir. Okulumuz F tipi betonarme bina biçimiyle hizmet vermektedir. Binamızın Zemin katında 4 adet derslik 1 adet müdür başyardımcısı odası, 1 adet Müdür yardımcısı odası, 1 adet laboratuar, kantin ve yemekhane, kazan dairesi, lojman, ****l Teknolojisi Atölyesi, Ahşap Teknolojisi Atölyesi, telefon santrali ve 1 adet tuvaletten ibarettir.
Birinci katında 6 adet derslik, 1 adet müdür odası ve büro, 2 adet Müdür yardımcısı odası, spor salonu, 2 adet resimhane, 2 adet öğretmenler odası, ****l Teknolojisi Atölyesi, Ahşap Teknolojisi Atölyesinden ibarettir. Ayrıca 2 adet öğretmenler tuvaleti, 2 adet öğrenci tuvaleti vardır.
İkinci katında 6 adet derslik, 1 adet müdür yardımcısı odası, 1 adet aile birliği odası, okul deposu, rehberlik servisi ve Elektrik bölümünden ibarettir. Ayrıca iki adet öğrenci tuvaleti ve tribünden ibarettir.
Üçüncü katında 7 adet derslik, 1 müdür yardımcısı odası,kütüphane,1 adet konferans salonu, Bilgisayar ve Otomatik Kumanda Bölümünden mevcut olup üç adet tuvaleti vardır.
Okulumuz T.C. M.E.B. Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü onayıyla 08.04.1999 tarih ve 3414 sayı ile Elektrik,****l İşleri,Mobilya Dekorasyon, 29.03.01 tarih be 2379 sayı ile Bilgisayar Bölümü, 29.03.2001 tarih ve 2379 sayılı onay ile İzmir,Bornova –Mazhar Zorlu Plastik Endüstri Meslek Lisesi bünyesindeki Otomatik Kumanda bölümü hazırlık sınıfı ile eğitime başlamıştır.
Okulumuz 26/10/2001 tarih ve 11400 sayılı onay ile Tam Gün Tam Yıl Eğitime geçmiştir. Okulumuzun kadrosunun genişlemesi ile 2004-2005 Öğretim yılı 2.dönem başında yemekhanemiz hizmete girmiştir.
Eğitim-öğretime başlayalı yedi yıl olmuş ve resmi açılışı yapılmıştır.

OKULUMUZA;

1. Bostanlı İskelesi- Çiğli yönüne giden tüm belediye otobüsleri
2. Çiğli- Bostanlı İskelesi yönüne giden tüm belediye otobüsleri
3. Otogar-Menemen Dolmuşları 100 Metre mesafeden geçer
4. Çiğli- Organize-Karşıyaka-Menemen Güzergahındaki tüm ulaşım araçları 100 Metre mesafeden geçer
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)