Ceyhan Mumcu Kimdir? Hayatı, Biyografisi ve Yaşamı Hakkındaki Yazılar
19.01.1940 tarihinde Kırşehir’de doğdum. Ankara Deneme Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Maliye ve Ekonomi Bölümünden 1964 yılında mezun oldum. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine devam ederek 1970 yılında ikinci üniversitemi bitirdim.
Ortaöğrenim yıllarında başlayan fiili politika hayatım, 1Nisan 1960’da CHP’ ye üye olmakla resmileşirken, daha aktif bir mücadelenin de özverili yaşamına adım atmış oldum.1960 yılından bu güne kadar Atatürk devrimlerinin, ulusal bütünlüğün ve demokrasinin savunuculuğunu yapan dürüst, erdemli, beyin ve eylem emekçisi olmaya çalışarak politika yaşamında bir çok etkin görevde yer aldım. Öğrencilik yıllarımda Bahçelievler Deneme Lisesi Mezunları Derneği kurucu üyeliği ve başkanlığı, SBF Fikir Kulübü üyeliği , SBF öğrenci derneği başkanlığını yaptım.
42 yıl üyeliğini yaptığım CHP’ de 1963-1966 ve SHP’de 1989 döneminde Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım.1994 yerel seçimlerinde de Çankaya Belediye Başkanlığına adaylığımı koydum.
1995’ten sonra CHP Genel Başkanını iç ve dış egemen güçlerle yakınlaşarak küreselleşmeci yaklaşımlar sergilemesine, solun birleşmesini engelleyen siyasetler izlemesine ve parti içi muhalefet örgütlenmesinin fiilen ve hukuken yürütülememesine duyduğum tepki nedeniyle Doğu Perinçek, Hasan Yalçın ve Suphi Karaman’ın önderliğini kabul ederek “sol güç birliği(ulusal güçler birliği)” kontenjanından Ankara 1.Bölge 2.Sıradan İşçi Partisi listesinden,
bağımsız milletvekili adayı olarak 1999 seçimine katıldım.
2002 yılı Haziran ayında basına, IMF başkan yardımcısı Kemal Derviş’in CHP ye üye olarak kayıt edildiği taktirde CHP’den ayrılarak ulusal sol bir siyaset izleyen İşçi Partisine üye olacağımı açıkladım. Kemal Derviş’in CHP’ye her türlü siyasette tam yetkili olarak üye kabul edildiği açıklanınca da CHP’den istifa ederek İşçi Partisi’ne katıldım.
Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Direktörlüğü İstatistik Şubesi’nde kontrol ve analizci, Türk Harbiş Federasyonu’nda araştırmacılık ve Harb-iş Dergisi sorumlu müdürü ve yazarlığı, DPT İkinci Beş yıllık Plan özel ihtisas kurulu üyeliği,Türk-iş ve Public Server İnternational ( Uluslar arası Kamu Emekçileri Sendikası) eğitimcisi olarak ilk kez tüm illerde kamu sektöründe sendika temsilcilerinin örgütlenmesi ve eğitimi projesinde eğitimci ve tercümanlık,Türk-iş te iş değerlendirmesi uzmanlığı,Toprak Mahsülleri Ofisi Müdürlüğü iş hukuk ve toplu sözleşmeler servis şefliği, aynı kurumda Sosyal İşler Müdürlüğü Müdür Yardımcılığı, Haşhaş yasağı konulan illerde alternatif kalkınma bölge planlaması konusunda bölge planlama uzmanlığı ve Ankara Belediyesi İşçi İlişkileri Müdürlüğü, personel müdürlüğü,1977-80 arasında Vedat Dalokay ve Ali Dinçer dönemlerinde Ankara Belediye Başkan Yardımcılığı gibi, çeşitli kamu kurumlarında alt, orta ve üst kademelerde görevler yaptıktan sonra , 1 Kasım 1980 tarihinden itibaren, serbest avukatlığa başladım. Halen çeşitli gazete ve dergilerde yazarlık yapıyorum. Evli ve bir çocuk babasıyım.
|