sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-30-2010, 12:14   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart bursa Nilüfer İş Okulu

OKULUN TARİHÇESİ

Türk Eğitim tarihinin ilkler listesinde yer alan, Nilüfer İş Okulu (Nilüfer Mesleki Eğitim Merkezi) il onayı ile 02 Ocak 1980 tarihinde Bursa Merkez Gazi Akdemir İlkokulu bünyesinde Eğitilebilir Geri Zekalı Çocukların Rehabilitasyonu ve İş Okulu adıyla açılmıştır.

Okulu ziyaret eden Özel Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Hasan Karatepe'nin çalışmaları olumlu ve başarılı bulması sonucu 01 Nisan 1982 gün ve 1668 sayılı makam onayı ile Eğitilebilir Çocuklar İş Okulu adıyla Bakanlık bünyesine alınmıştır.

Mevcut yerin yetersizliği dikkate alınarak, Hacılar Mh. Rakım Sk.'ta 385 m2 arsa üzerinde bulunan üç katlı ahşap ev 09 Aralık 1982 tarihinde, Bakanlığın gönderdiği yirmi milyon lira ödenekle, 14 milyon liraya alınarak 6 milyon liraya restore edilmiştir, Aralık 1983'te tamamlanmıştır. Tefriş edilerek 13 Şubat 1984 tarihinde eğitim-öğretime başlanmıştır. İlk ve tek olmanın sancılarını yaşayan okulumuz yaptığı başarılı çalışmalarla bir anda kapasitesinin üstünde taleple karşılaşmıştır. Şu anda hizmete devam ettiğimiz okul binasının yapımına ise Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilen ödenekle 1989 yılında başlanmış, Kasım 1991 tarihinde tamamlanmıştır.

14 Şubat 1992 tarihinde yeni binasında eğitim-öğretime başlayan okulun Resmi açılışı, 05 Mayıs 1992 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Köksal TOPTAN tarafından yapılmıştır.

Bakanlık makamının; 09/06/1992 gün ve 1563 sayılı onayları ile okulun adı; Uludağ Meslek Okulu, 22/07/1994 gün ve 2083 sayılı olurları ile Uludağ Meslek Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi, 16/08/1999 gün ve 2292 sayılı onayları ile Uludağ İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi, 05/10/1999 gün ve 3027 sayılı olurları ile İlköğretim kısmını iptal edilerek Nilüfer Mesleki Eğitim Merkezi, 27/12/2004 gün ve 420/4997 sayılı olurları ile Nilüfer İş Okulu olarak değiştirilmiştir.

Okulun daha çağdaş bir eğitim ortamına kavuşabilmesi için, koruma derneği ile kamu kurumları, hayır sever kişi ve kuruluşlar sosyal amaçlı kulüpler ile diyalog kurularak amaç ve hedeflerimiz anlatılmış, bu kurum ve kuruluşların, katkılarıyla aşağıda gösterilen faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

Atatürk büstü, Nilüfer Lions Kulübü (1994)
Ev Ekonomisi Atölyesi , Nilüfer Rotary Kulübü ve Stefano Raimondo (1995)
Bahçe asfaltı (2300 m2) Bursa Büyük Şehir Belediyesi (1996)
Sera (80 m2), Ağaçlandırma (Zeytin, Ihlamur) Nilüfer, Rotary Kulübü (1996)
Sulama kuyusu (115 m) D.S.İ. 1.Bölge Müdürlüğü (1996)
Dalgıç pompa ve sulama şebekesi, Koruma Derneği (1996)
Kamelya, Koruma Derneği (1997)
Ek Bina; Nilüfer Rotary Kulübü öncülüğünde Koruma Derneği adına Valilik makamının16/12/1996 günlü onayları ile başlatılan "BİR SİMİT PARASI=BİR ÖZÜRLÜ MUTLULUĞU" kampanyası ile banka hesap numarası ve iş yerlerine konulan kumbaralarda toplanan nakdi ve aynı yardımlarla yaptırılmıştır. (1998)
Çok Amaçlı Salon, Nilüfer Rotarct Kulübü (1999)
Mantar Üretim Yeri, Yeşil Rotary Kulübü (2000)
Galoş Atölyesi, Osmangazi Rotarct Kulübü (2001)
Çim futbol sahası ve koşu bandı Nilüfer Belediyesi (2003)
Okul camlarının PVC ile değişimi okul öğretmenleri ve koruma derneği (2003)
Salonların, girişin ve Atatürk köşesinin lambirisi okulumuz personeli tarafından Koruma Derneğinin katkılarıyla yapılmıştır. (2004)
Seramik atölyesi kurma çalışmalarımız devam etmektedir
Okulumuzda 12/12/1988 tarihinde Döner Sermaye kurularak, 01/11/1989 tarihinde faaliyete geçmiştir. Piyasadan temin edilen, İplik Renk Kataloğu, İplik Makara Kutusu ve Galoş imalatı, çapak temizleme ve kırma çalışmalarının yanında Zihin Engellilere yönelik Eğitim Araçları yapılmaktadır.
Hacılar mahallesi Rakım sokaktaki eski okul binamız da bizden sonra Duyum İşitme Engelliler İlköğretim Okulu1993-2000, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi 2001-2006 yılları arasında eğitim öğretim yapmışlardır.Otistik Çocuklar Eğitim Mrkezi BTSO Eğitim vadisindeki yerine taşındıktan sonra Bina Osmangazı RAM olarak hizmet vermektedir

Adres: Fethiye Mah.Nilüfer Hatun Caddesi Feda Sokak No:6 Nilüfer/Bursa
Telefon: 0 224 241 74 11
Faks: 0 224 241 62 65
E-mail: [email protected]
WebSite: http://www.niluferisokulu.k12.tr
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)