sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-21-2010, 11:15   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Beykoz Fevzi Çakmak Lisesi

FEVZİ ÇAKMAK LİSESİ

Okulumuz binası 1964 yılında İlkokul binası olarak yapılmış olup Özel idarenin malıdır. 1970 yılında Fevzi Çakmak Ortaokulu olarak eğitim öğretime başlanmış, 1990–1991 Eğitim-Öğretim yılında bünyesinde ortaokul olacak şekilde liseye dönüştürülmüştür. 1992 yılında ortaokul kısmı Hacınuman İlköğretim Okulu olarak ayrılmış, okulumuz ise Fevzi Çakmak Lisesi adıyla bağımsız lise olmuştur.

Okulumuza Mareşal Fevzi Çakmak’ın Beykozlu olmasından esinlenilerek bu büyüğümüzün anısına “FEVZİ ÇAKMAK LİSESİ” adı verilmiştir.

Okulumuz Beykoz – Ortaçesme mevkiinde yer almaktadır. 1964 yılında yapılmış olan mevcut okul binamız İstanbul da sismik riskin azaltılması çalışmaları çerçevesinde yıkılmış olup, Dünya Bankası tarafından İstanbul proje koordinasyon birimi koordinatörlüğünde yeni okul binası yapılmaktadır. Bu nedenle 2007 -2008 eğitim öğretim yılına ilçemiz Akbaba İsmail Özseçkin İlköğretim Okulu’nda geçici olarak devam edilmektedir. Yeni binanın yapım işleri devam etmekte olup, 2008–2009 Eğitim Öğretim yılında yeni binamızda hizmet verilecektir. Yapılmakta olan okul binasının yerleşim planına göre müştemilatı;

17 Adet Derslik

1 Adet Bilgisayar Dersliği ( BT Sınıfı )

1 Adet Resim Dersliği

1 Adet Müzik Dersliği

1 Adet Yabancı Dil Dersliği

1 Adet Tarih-Coğrafya Dersliği

1 Adet Fizik Laboratuarı

1 Adet Kimya Laboratuarı

1 Adet Biyoloji Laboratuarı

1 Adet Kütüphane

1 Adet Fotokopi Odası

1 Adet Öğretmenler Odası

1 Adet Müdür Yardımcısı Odası

1 Adet Memur Odası

1 Adet Müdür Odası

1 Adet Rehberlik Servisi

1 Adet Sığınak

1 Adet Hizmetli Odası

Kantin, Asansör, Depolar, soyunma odaları ve tuvaletler şeklindedir.

Yapılmakta olan okul binamız zeminle beraber 5 katlıdır. Her kat 912 metrekarelik kullanım alnına sahip olup, 800 metrekarelik bir bahçesi bulunmaktadır. Batısında Beykoz Kız Meslek Lisesi ve Beykoz Halk Eğitim Merkezi, Doğusundan Ortaçesme İ.E.T.T. Durağı, Kuzeyinde Ortaçesme Sağlık Ocağı ve Hacı Numan İlköğretim Okulu, Güneyinde ise Çayır Caddesi bulunmaktadır.

Fevzi Çakmak Lisesi olarak

Gelecekte;

Öğrenmenin temel gereksinim olarak kabul edildiği,

Her öğrenci velisinin, öğrenciye öğrenme için her türlü fırsatın verildiğinden emin olduğu,

Hem öğretenlerin hem de öğrenenlerin birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişmesine yardımcı olmanın önemine inanıldığı,

Çalışanların gerekenleri yaparken hem kendilerine hem de birbirlerine güven duydukları,

Tedarikçilerle karşılıklı güvene dayalı işbirliklerinin oluşturulduğu,

Herkesin her gün daha iyiye ulaşmak için çalıştığı,

Verilen hizmetlerin sonucunda tüm paydaşların memnuniyetlerinin sürekli yükseldiği bir Fevzi Çakmak Lisesi yaratılması Vizyonuna sahibiz ve bunu tüm paydaşlarımızla paylaşmaya hazırız.

Misyonumuz, Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda;

Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, Öğrencilerin bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, Öğrencilerin 21. Yüzyılın gereksinimlerine yanıt verebilecek beceriler kazandırmaktır.

Genel ortaöğretimde, ülkesinde ve bölgesinde en saygın ve tercih edilen kurum olmak için biz çalışanları üstlendiğimiz misyonun ve sorumluluğumuzun farkındayız. Eğitimin yeniden tanımlandığı okul kavramının sorgulandığı günümüzde, eğitim alanındaki yeni yaklaşımları takip ediyor “Öğrencilerimize daha iyi bir eğitim imkânı nasıl sağlarız?” sorusunu sürekli olarak kendimize soruyoruz. Öğrencilerimiz bütün çalışmalarımızın odağında, amaçlarımıza temel oluştururken, farklılıkları dikkate alıp ve bunun bir zenginlik olduğuna inanırız. Doğru ve etkili bir iletişimin eğitimde başarımızı artıracağına, öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmelerinin öncelikli olduğuna inanırız. “Ben” yerine “Biz” felsefesini benimseriz. Ekip çalışmasına önem verir, gelişen teknolojiyi takip eder ve okula taşır, mesleğimizin etik kuralları ve ilkeleri olduğuna inanıp, uygulamaya özen gösteririz. Değişmeyen tek şeyin değişim olduğuna inanırız.

Değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını yetiştirmeyi amaçlayan Fevzi Çakmak Lisesi olarak öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak akademik eğitim verecek ortamları hazırlamak gibi önemli bir misyonu üstlenmiş bulunmaktayız. Okulumuzun kuruluş amacı; bir üst öğretim kurumuna(Üniversitelere) öğrenci yetiştirmektir. Bu nedenle çevrenin eğitim ve öğretim düzeyini karşılamak ve çevre okul iş birliğini sağlamak okulumuzun amaçlarından biridir.

Okulumuz temel eğitime dayalı dört yıllık eğitim vermektedir. Öğrencilerimizi milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda yüksek öğretime hazırlamaktayız. Öğrenci portföyümüz okulumuzun yakın çevresindeki ilköğretim okullarından mezun olan Beykoz- Ortaçesme bölgesinden oluşmaktadır.

Öğrencilerimiz 2007 – 2008 eğitim öğretim yılında; Fen Bölümü, Türkçe – Matematik Bölümü, Sosyal Bölüm, Yabancı Dil Bölümleri’nde eğitim - öğretimlerine devam etmektedir.

Öğrenci sayımız yaklaşık olarak 850’dir. İdareci ve öğretmen sayımız 46, yardımcı hizmetli sayımız 3’tür. Öğretmenlerin % 40’ı 10 yıl ve üzeri hizmeti olan kişilerdir. Bu açıdan bakıldığında; öğretmenler çevreye ve okula uyum sağlamış, tecrübeli bir kadro görünümündedir.

Okulumuz öğretmenleri arasında mesleki ve kişisel bir dayanışma hemen göze çarpmaktadır. Öğretmenlerin eğitim öğretim faaliyetleri başarılı bir şekilde devam etmektedir. Okulumuzda her sene Mayıs ayının son yarısı içinde “Fevzi Çalmak Lisesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri” adı altında bir haftalık süreyle yılsonu etkinlikleri düzenlenerek, yıl boyunca yapılan çalışmalar öğrenci, öğrenci velileri ve çevre halkının beğenisine sunulmaktadır. Bu etkinliklerin içinde tamamen öğrencilerimizin yer aldığı tiyatro günleri, şiir dinletisi günleri, müzik dinletisi gibi etkinliklere yer verilmektedir. Bunun yanında öğrencilerimizden yetenekli olanlarla futbol, voleybol, basketbol, atletizm takımları oluşturulmuş, öğrencilerimiz turnuvalara okulumuz adına iştirak etmektedirler. Yine öğretmenlerimizden oluşan futbol, voleybol takımlarımızda bulunmakta olup, diğer okulların takımları ile dostluk maçları yapılmaktadır. Okulumuzda Fevzi Çakmak Lisesi Spor Kulübü kurulmuş olup, sportif faaliyetleri düzenleyip yönlendirmektedir.

Okulumuzda sosyal etkinlikler çerçevesinde il içi ve il dışı gezi faaliyetleri yapılmaktadır. Tamamı olmasa da bir grup öğrencilerimiz edebiyat öğretmenlerimizle beraber düzenli olarak tiyatro ve sinema etkinliklerine izleyici olarak katılmaktadırlar.

Okulumuzda her yıl en az iki defa okul dergisi çıkarılmakta, en az 5-6 kez duvar gazeteleri düzenlenmektedir. Rehberlik servisimiz öğrencilerimizin psikolojik ve sosyal durumlarını sürekli değerlendirmekte, onlara rehberlik yapmaktadır. Alan dersi öğretmenlerimize sınırsız fotokopi çekme özgürlüğü tanınarak her derse girerken yanlarında öğrenciye vermek üzere, anlatacağı konuyla ilgili test soruları götürmesi ve bu soruları dersin pekiştirilmesi için öğrencilere uygulanması sağlanmaktadır. Bu çalışmaların neticesinde de okulumuzun tarihinde ilk defa 2007 ÖSS ‘de Türkiye genelinde 3 öğrencimiz ilk 654’ e ( 280., 620., 654. ) girmiştir. Bunun yanında 137 öğrencimiz 2007 ÖSS’de üniversitelere yerleşmiş olup okulumuzun ÖSS başarısı % 25 olarak gerçekleşmiştir.

Okul derslerinin başarısını da arttırmak adına aynı günde yapılacak sınav sayısı yönetmelik hükümleri doğrultusunda sınırlandırılmıştır.

Okulumuzda imkânlar ölçüsünde öğrencilerimize yönelik seminer, söyleşi, konferans türü etkinliklerde ( özellikle ÖSS sistemi ile ilgili konularda ) düzenlenmektedir. Ders yoğunluğunun azaldığı dönemlerde sınıf gezileri ( ören yerlerini, müzeleri ziyaret, piknik, doğa tanıma gezileri ) yapılmaktadır. Öğretmenlerimizin haricinde idarecilerimiz fırsat buldukça sınıfları dolaşarak öğrencilerimizin sorunlarını paylaşmaya çalışmakta, öğrencilere yönelik milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirici, öğrencilere hedef ve amaçlarını hatırlatıcı, sorumluluklarını anımsatan, beklentileri açıklayan görüşmeler yapmaktadırlar.

İmkânlar ölçüsünde öğrencilerimizin okul dışında da tutum ve davranışları irdelenmekte ve öğrenciler yönlendirilmektedir. Öğrencilerimizle ilgili olarak gelen her ihbar değerlendirilmekte ve takipçisi olunmaktadır.
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)