|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-18-2010, 12:41 | #1 |
Besni Köseceli Lisesi
OKULUN TAR İ H Ç ES İ
İLİ : ADIYAMAN İLÇESİ : BESNİ OKULU : KÖSECELİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ SEVİYESİ /DERECESİ : ORTAÖĞRETİM ÖĞRETİM ŞEKLİ : Normal / gündüzlü HİZMETE BAŞLADIĞI YIL: 1996 BÖLÜMÜ : GENEL LİSE OKUTULAN YABANCI DİL : İngilizce Köseceli çok programlı lisesi 30.06.1996 tarihinde Bakanlık oluru ile açılmıştır. 1984–1995 yılları arasında ilkokul olarak kullanılan bina 1996 yılında Köseceli Çok Programlı Lisesi'ne devredilmiştir. Okulumuzda Eğitim- Öğretim hizmeti halen aynı binada verilmektedir. OKUL BİNASININ FİZİKİ YAPISI BİNANIN ÖZELLİKLERİ : Okul binası daha önce ilkokul olarak hizmet verdiğinden sınıflar, salon ve tuvaletler ortaöğretim için yeterli değildi. Yeni tuvalet yaptırılmıştır. Bina yetersizliğinden okul lojmanları bir odası kitaplık, bir odası F.K.B. laboratuarı, bir odası öğretmenler odası ve mutfağıda civar köylerden gelen öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için ayırtılmak zorunda kalınmıştır. Ayrıca okulun mevcut üç dersliğinden biri bilgisayar laboratuarı ve sınıf olarak kullanılmaktadır. Okulumuzun ısınma şekli soba olup, yakacak olarak odun ve kömür kullanılmaktadır. 2006–2007 Eğitim- Öğretim yılında kalorifer sistemine geçilmiştir. OKULUN TOPLAM ARSA ALANI: 4280 m 2 PARSEL NUMARASI: 1114 BİNA ALANI : 370 m 2 TAPU : Köy Tüzel Kişiliği DERSLİK SAYISI : 3 LABORATUAR SAYISI : 1 ( Fizik, Kimya ve Biyoloji) KÜTÜPHANE : EK İ M 2000' de “ Kitapsız yaşamak, kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır. ” parolasıyla okulumuzda bir kitaplık oluşturma kampanyası başlatıldı. Toplanan kitaplarla bir kitaplık oluşturuldu. Lojmanın bir odası kitaplık yapıldı. Bu kampanyalar her yıl devam ettirilmiştir, kampanyalardan sağlanan ders kitapları da yoksul öğrencilere dağıtılmıştır, ayrıca özel dershanelerden bir çok ÖSS'ye hazırlık kitabı temin edilip kitaplığa kazandırılmıştır. Kütüphanenin zenginleştirilmesine devam edilmektedir. DEPO : 1 ARŞİV : Yok SPOR SALONU : Yok İDARECİ ODA SAYISI : 2 ÖĞRETMENLER ODASI : 1 DAKTİLO SAYISI : 11 Mekanik - 21 Elektronik BİLGİSAYAR YAZICI : 21 Bilgisayar - 2 yaz ı c ı TEPEGÖZ SAYISI : 1 Adet TV SAYISI : 1 Adet FOTOKOPİ MAKİNESİ SAYISI : 1 Adet (ihtiyacı Karşılayamamaktadır.) TEKSİR MAKİNESİ SAYISI : Yok FAKS SAYISI : 1 TELEFON SAYISI : 1 SOSYAL ETKİNLİKLER İÇİN AYRILMIŞ ODA SAYISI: Yok PERSONEL DURUMU * YÖNETİCİ SAYISI : 1 Müdür (Branşı Tarih) 1 Müdür Yrd. (Branşı Tarih) * ÖĞRETMEN SAYISI : 7 o T.D.Edebiyat ı Öğretmeni : 1 o Matematik Öğretmeni : 1 o Muhasebe Öğretmeni : 2 o Beden Eğitimi Öğretmeni : 1 o Tarih : 1 o Coğrafya : 1 * BRANŞLARA GÖRE DAĞILIM: Muhasebe Gurubu : 2 Sekreterlik Gurubu : Yok Tarih : 1 (Müdür)+1 = 1 Edebiyat : 1 Coğrafya : 1 Fizik : Yok Kimya : Yok Din Kül. ve Ah. Bil. : Yok Matematik : 1 Felsefe Gurubu : Yok Bilgisayar : Yok Beden Eğitimi : 1 * Memur sayısı : Yok * Hizmetli Sayısı : 1 * Yerleşim Yeri Öğrenci Kaynağı 1- Köseceli 2- Sarıyaprak 3- Karagüveç 4-Y.Söğütlü 5- A.Söğütlü |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|