Çok mu şey istedim ben yaradandanGözünün gördüğü göz ben olsaydımYumup gözünü hayale daldığındaDüşünde gördüğün yüz ben olsaydımDilinden dökülürken sevda sözleriTürküler yaktığın yar ben olsaydımİçinde yanınca sevda ateşiO ateşi yakan har ben olsaydımBilirim ağırsın gülmezde yüzünTebessüm ettiğin an ben olsaydımBir akşam yasladığında başını duvaraÖzünden çektiğin ah ben olsaydımSevseydin de bir toprak sever gibiBasıpta geçtiğin iz ben olsaydımBir yerim olsaydı da yanındaKapına bağladığın it ben olsaydımSen ki merhametin dağlardan büyüktürSadaka verdiğin el ben olsaydımBıraksaydın yüreğini bir defa avuçlarımaAllah razı olsun diyen kul ben olsaydımAnan gibi baban gibi yarin gibi bil dememElinde çaldığın saz ben olsaydımBenim gibi sevdalara yan dememSeninde gönlünde az ben olsaydımLeyladan beterdir halimi görsenMecnunsan düştüğün çöl ben olsaydımSana dokunmayı hayal bile edememTenine değen yel ben olsaydımÖyle bir sevdaki anlatılamazSen sukut isen lal ben olsaydımBilme kıymetimi yardan yara atYeter ki içinde yar ben olsaydım
alıntı