|
Sağlık - İlgili Haberler ve Son Gelişmeler Sağlıkla ilgili haber ve yorumlar burada.sorularınız sorunlarınız,tedavilerle ilgili bilgiler ,ağız ve diş sağlığı . |
Seçenekler | Stil |
01-28-2009, 13:11 | #1 |
Bayındır hastanesi tıp ödülleri sahiplerini buldu
BAYINDIR HASTANESİ TIP ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDUBayındır hastanesi'nin tıp biliminin gelişimine katkı sağlamak ve bu alanda yürütülen çalışmalara destek vermek amacıyla her sene gerçekleştirdiği hizmet, bilim, teşvik ve araştırma desteği ödülleri sahiplerini buldu. Geleneksel hale gelen ve 9'uncusu düzenlenen ödül töreni ODTÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi HİZMET ÖDÜLÜ PROF. DR. İMRAN ÖZALP’İN Hizmet Ödülü, kalıtsal hastalık riski olan çocuklar üzerine yoğunlaşan ve bu çocuklar için kayıtsal ****bolik hastalıklar yönünden özelikle hayatın ilk günlerinde teşhis edildiğinde tedavisi mümkün olan “fenilketonüri” ile ilgili çalışmaları nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi, Fenilkettonürili ve Benzeri Kalıtsal ****bolik Hastalıklı Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. İmran Özalp’e Verildi. Prof. Dr. İmran Özalp 20 yıldır çoğu kimsenin adını bile duymadığı bir hastalık olan fenilketonürinin zararlarının önlenmesi için verdiği yoğun çabalarla tanınıyor. Sağlık Yayıncılık Bilim Ödülü ise son 25 yıl içinde özellikle serbest radikaller ve antioksidonlarla ilgili çalışmaları nedeniyle Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Süha Yalçın’a verildi. Teşvik Alanında ise iki bilim adamı ödüle layık görüldü. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Özaydın ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muşturay Karçaaltıncaba teşvik ödüllerini kazandı. Araştırma Desteği Ödülü ise Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülçin Abban’a verildi. “ÖZEL SEKTÖRÜN YATIRIM YAPMASI YASAKLANDI” Bayek A. Ş. Genel Müdürü Dr. Cengiz Babacan ödül töreninde yaptığı konuşmada özel sektörün yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, “2008 sağlık sektörü için, yaşamını sağlık kurumlarına ve çalışanlarına emanet eden Türk halkı için son derece önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu” dedi. Babacan; “15 şubat 2008 tarihinde özel sağlık kuruluşları için planlama yönetmelikleri yayınlandı ve böylece özel sektörün yatırım yapması yasaklandı. Bundan daha kötüsü insan kaynaklarını geliştirmesi, daha yüksek kapasitelerle ve ileri teknoloji cihazlarla Türk halkına hizmet verme çabaları kısıtlandı. Bunu takiben aylardır süren tartışmaların ardından nisan ayında 5754 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunu kabul edildi. Bu kanunun sağlık sigortacılığı açısından getirdiği anlayış 1 temmuz tarihinde yürürlüğe kondu. Böylece nitelikli tıp hizmeti sunmak isteyen kurumların ve bu hizmete ulaşmak isteyen hastaların genel sağlık sigortacılığı ile ilgili finansal hakları ellerinden alındı. İçinde bulunduğumuz her anlamdaki zor koşullarda bu katkıyı devam ettirebilmemiz için bizi destekleyen yönetim kurulumuza teşekkürü borç bilirim” şeklinde konuştu. “HEDEFİMİZ EN ÜST KALİTE DÜZEYİ” Bayek A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vulkan Bayındır Hastanesinin bilim insanlarının yeteneklerini en üst sınırına kadar geliştirmesi amacıyla sosyal sorumluluğunun bilincinde olarak bu adımları attığını, kalitenin bir yaşam biçimi olduğunun her zaman bilincinde olduklarını ifade etti. Vulkan; “kurumumuz gerçekleştirdiği sağlık hizmeti sürecinde en üst kalite düzeyini hedeflemiştir. Kalite anlayışımızın odak noktası ise insan sağlığı ve insana verilen değerdir. Dünyaya ve değişime açık öncü girişimcilik ruhunu içinde taşıyan Bayındır Hastanesi 9’uncusunu gerçekleştirdiği tıp ödülleriyle köklü geleneğine uygun bir davranışı bugün yine gözler önüne sermektedir. Topluma ve çevreye olan saygımızın bir sonucu olarak kuruluşumuzun toplum sağlığının her alanında hizmet verme geleneğini sürdüreceğini burada yeniden söylemek isterim. Türkiye İş Bankası grubunun ve kuruluşumuzun bize verdiği sorumluluk ve hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|