![]() |
|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() VİZYONUMUZ
Yenibosna Lisesi tüm öğrencilerini, akademik ve sosyal yönden ulusumuzun önde gelen bireyleri olarak yetiştiren, Örnek bir eğitim kurumu olacaktır ! MİSYONUMUZ Biz öğrencilerimizin; · Kişisel özelliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, · Özgüvenli, bilgili, yetenekli olmalarını, · Çevresi ile olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, · Olaylara çok yönlü bakabilmelerini, · Ülkemizin ve dünyanın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceriler kazanmalarını, · Teknolojiyi kullanabilmelerini, · Takım çalışmasına yatkın bireyler olmalarını, · Hoşgörülü, vatansever, barışçıl insanlar olmalarını sağlamak için varız. İLKELERİMİZ Yenibosna Lisesinin temel görevlerinin; öğrencileri hayata, üst öğrenime ve yüksek öğrenim kurumlarına hazırlamakla birlikte, ülkesine ve milletine bağlı, temel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek olduğuna inanırız. Bütün öğrencilerin, zekâlarının geliştirilebilir özellikte, öğrenmeye karşı istekli ve belirli bir öğrenme potansiyeline sahip olduğuna inanır, öğrenciyi merkez alan etkili bir eğitim anlayışını benimseriz. Öğrencilere tam öğrenme ortamı hazırlama, bilgi kaynaklarına ulaşma ve bu bilgileri hayatta kullanmaya çalışırız. Bilgi toplumu olmanın gereğine inanır, eğitim teknolojisinin ürünü olan ekipmanları kullanmaya ve öğrencilere kullandırmaya çalışırız. Ezberci değil; okuyan, inceleyen, araştıran, düşünen, analiz ve sentez yaparak kendisini sorgulayıp yenileyen öğrencilerin yetişmesine çalışırız. Öğrencilerin olaylara analitik bir mantık, eleştirel ve bilimsel düşünce tarzı ile bakmalarına ortam hazırlar, onlara model olmaya özen gösteririz. Yönetici, öğretmen, personel ve öğrencilerin barışık olduğu örnek ve etkili bir okul ikliminin gereğine inanırız. Yenibosna Lisesi çalışanlarının tümüne iletişim kanallarının ve diyalogun açık olduğu, öğrencinin yüreklendirildiği bir ortam hazırlarız. "Kalite Yönetimdir" anlayışından hareketle okul yönetiminin her türlü gelişim, değişim ve sürekli iyileştirmede liderlik yapması gerektiğine inanırız Bir ekip olarak Toplam Kalite Yönetimi anlayışı ile ben yerine biz anlayışının etkin olduğu güvenli bir ortamın gereğine inanırız. Toplam Kalite Yönetimine inanmış bir ekip olarak; okulun her duvarında bir tuğla, dikilen her fidanında bir avuç toprak ve her eserinde alın teri bulunan bir anlayışı benimseriz. Yönetici, öğretmen, veli, personel ve öğrencilerin işbirliği ile okulunu, çevrede, bölgede ve ülkede model yapma inancıyla çalışırız. Okulda, tüm çalışanların aktivitesinden yararlanıldığı katılımlı yönetim ve demokratik anlayışın hâkim olduğu bir ortam hazırlamaya çalışırız. Her konuda; devletin, kurumun, okulun ve öğrencilerin çıkarlarının tam anlamıyla korunduğu bir uygulama sorumluluğunu duyarız. Öğrencilerin ilgi duydukları ve yetenekli oldukları yönelmelerini, dolayısıyla severek, isteyerek seçecekleri ve mutluluk duyacakları bir mesleğe yönelmelerine çalışırız. Başarının ancak ekip çalışmasıyla elde edilebileceğine, teşvik ve ödüllendirmeyle artacağına inanırız. Kararlarımızı en geniş katılımla alır, bu anlayışa dayalı okul yönetiminin demokrasinin bir geleneği olduğuna inanırız. T.C. Devletinin kurucusu Yüce Önder Atatürk'ün "Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkartmayı hedeflediği Türkiye İdealine" ulaşmayı ilke edinen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin bu temel değerlerine ve Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanmış öğrencileri yetiştirmeyi temel ilke ediniriz. Adres: Merkez Mh.Müslüm Sk.No:11 Yenibosna Bahçelievler İstanbul P.K.34197 Tel 0212) 652 42 20 Faks 0212) 652 42 21 |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|