Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi
1982 yılında ‘’ kendi okulunu kendin yap ‘’ kampanyası doğrultusunda imsa a.ş. Nin okul arsasını bağışlaması ve merterliler’in büyük katkılarıyla okulumuzun temeli atılmış; sayın bilge hasoğlu ’nun katkılarıyla okul 18 dersane 4 idare odasından oluşan 3 katlı bina olarak tamamlanmıştır.
1986 yılında tamamlanan kemal hasoğlu lisesi ,istanbul valisi sayın nevzat ayaz , mgk üyesi tahsin şahinkaya ve bilge hasoğlu tarafından eğitim -öğretime açılmıştır.
Ortaokul olarak ,10 öğretmen , 610 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayan okulumuzun ,1987 yılında lise kısmı açılmış , 1995 yılından itibaren yabancı dil ağırlıklı öğretim vermeye başlamıştır.
1990’da ilk mezununu veren okulumuz 2004-2005 eğitim öğretim yılında 1 müdür 1 müdürbaşyardımcısı 4 müdür yardımcısı 70 kadrolu öğretmen ve 2000öğrenci si ile öss ve sosyal alanlarda gösterdiği başarı ile önemli bir yer edinmiştir.
öğretmen – öğrenci – veli işbirliğini en iyi şekilde uygulayan okulumuzun;geçmişte olduğu gibi bundan sonraki amacı da; insanımızı ’’çağdaş milletler seviyesinin üstüne cıkarmak olacaktır.’’
|