sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-21-2010, 11:20   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Bağcılar Mahmutbey Lisesi

Mahmutbey Lisesi

Mahmutbey Lisesi, İstanbul’un Bağcılar İlçesinde 2001-2002 öğretim yılında eğitim-öğretim yılına başladı. Eğitim ve öğretime açıldığı günden bu yana sosyal ve kültürel faaliyetlerde çeşitli başarıları bulunan okulumuz üniversiteye öğrenci yerleştirme açısından da üstün başarılara sahiptir. Mahmutbey Lisesi; Misyonu, vizyonu ve toplam kalite anlayışıyla başarıyla öğretimine devam etmektedir. Tecrübeli ve çalışkan eğitim kadrosu, yüksek zeka seviyeli öğrencileriyle Türk Milli Eğitimi'nin gururu olmuş ve olma amacını sürdürmektedir.
Eğitim-Öğretimimizi sürdürdüğümüz okulumuz 6052 m2 alan içinde 1800 m2 ' lik kapalı alan ve 4252 m2 bahçe alanı olarak inşa edilmiştir. Birbirine bitişik 2 blok halinde 1 zemin+3 kat şeklinde 7 yıl boyunca Göztepe İ.Ö. Okulunu misafir etmiş olup 2007/2008 eğitim-öğretim döneminde tam gün eğitim yapan genel lise olarak eğitim-öğretime devam etmektedir. Halen 12, 9. sınıf; 8, 10. sınıf; 9 adet 11. sınıf olmak üzere toplam 29 şube ile eğitim-öğretim yapmaktadır. Okulumuzda Eşit Ağırlık, Fen, Sosyal Bilimler ve Dil bölümleri bulunmakta olup bunların dışında 29 derslik, 1 bilgisayar, 1 FKB laboratuarı, 1 çok amaçlı toplantı salonu, 1 öğretmenler odası, 1 rehberlik odası, 1 öğrenci kantini, 1 spor odası, 1 teknisyen odası, 1 hizmetli odası, 1 müdür odası, 3 müdür yardımcısı odası, 1 memur odası bulunmaktadır.

Okulumuzda 53 adet bilgisayar, 33 projeksiyon, tepegöz, yazıcı, tarayıcı, fax bulunmaktadır. Bilgisayarların hepsinde internet bağlantısı vardır. Ayrıca okulumuza ait internet adresinden her öğrenci ve veli gerekli duyurulara, notlara ve devamsızlık bilgilerine ulaşabilmektedir.

Öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara içinde yaşadığımız çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için çalışıyoruz.

Başarı grafiğini en üstlere çıkarmak, başarılı-başarısız öğrenci arasındaki seviye farkını azaltmak, okula güveni ve veli katılımını arttırmak, okulumuzu; fiziki mekân yönetim anlayışı ve imkânlar açısından çevreye açık, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir toplum merkezi olması için çalışıyoruz.

Bunun sürecinde kurum kültürüne bağlı, objektif, verilere dayalı yönetim anlayışı olan, görev dağılımında ve iş yerinde adalet, birlik ve dayanışma ruhu, gerçekçilik, planlı gelişim, her alanda ekip çalışması saygı, sevgi, hoşgörü, güven, güler yüz, samimiyet, genellik ve eşitlik anlayışlarını benimseriz.

Okulumuzda yüksek lisans, doktora eğitimini tamamlamış Doçentlik tezini hazırlama çalışmalar yapan Başöğretmen statüsünde 1 müdür, biri görevlendirme olmak üzere

3 müdür yardımcısı, 12’si ücretli, 32 öğretmen, 1’i kadrolu toplam 5 hizmetli ile eğitim-öğretim iş ve işlemleri yürütülmektedir. Okulumuzda ücreti mahalli imkânlarla karşılanan 1 güvenlik görevlisi bulunmaktadır. Okulun öğretmen kadrosu tam değildir. Ancak boş geçen ders yoktur. Okulumuzun öğretmen kadrosu; genelde genç, mesleki tecrübeleri az olmasına rağmen son derece uyumlu ve ahenkli bir çalışma performansı ortaya koymaktadırlar. Bu uyum ve ahengin meyvelerini okulumuzun katılmış olduğu il ve ilçe çapındaki yarışmalarda elde ettiği ilçe birincilikleri ve il dereceleri ile ortaya koymuştur. Hizmetli kadrosu ise yeterli düzeyde değildir. Okulumuzda öğretmen sirkülâsyonu normalin çok üstündedir. Okulumuz idarecileri ve diğer personelin arasında olumlu bir iletişim vardır. Öğretmenlerin hizmet yılı ortalama 1-20 yıl olduğundan dolayı öğretmenlerimiz çevreye ve okula uyum sağlamış tecrübeli bir kadro görünümündedir.

Okulumuzda olumsuz disiplin olayı yok denecek kadar azdır. Son yıllarda büyük disiplin cezalarını gerektirecek olaylar gerçekleşmemiştir. Bunda öğretmenlerin, idarenin ve rehberlik servisinin payı büyüktür. Kriz anında ve kriz öncesi müdahalenin yanında, önleyici rehberlik çalışmalarının da payı vardır. Rehberlik servisinde 1 rehber öğretmen görev yapmaktadır. Rehberlik servisi tarafından eğitim-öğretim yılının başında yeni kayıt yaptıran öğrenci ve velilerle bire bir görüşmeler yapılmakta, sınıf geçme, devam-devamsızlık, disiplin yönetmeliği ve derslerin işlenişi konusunda öğrenci ve veliler bilgilendirilmektedir. Ayrıca sınıf rehber öğretmenleri tarafından, veli ve öğrencilerimize yönelik çeşitli konularda bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Öğrencilere alan-bölüm seçimi, gıda hijyeni, ÖSS sınavı, sınav stresini ve heyecanını önleme, zararlı maddeler, çevre konularında düzenli olarak konusunda uzman kişiler tarafından seminerler verilmektedir.
Öğrenci velilerimiz öğrencilerinin durumlarını takip etmektedir, ayrıca devamsızlık ve toplantı gibi konular idare tarafından kısa mesaj ve mektup gönderilerek duyurulmaktadır.

Okulumuzun çevresinde öğrencilerimizi rahatsız edecek yerler bulunmaktadır. Okul çevresinde gecekondulaşma vardır. Ayrıca okul çevresindeki duvarların yüksek olmamasından dolayı okulumuz çevresinde bulunması istenmeyen kişi ve kişiler potansiyel tehlike arz etmektedirler. Söz konusu tehlikeler emniyetle işbirliği ve sürekli iletişim sayesinde bertaraf edilmektedir.

Okulumuzun gelir kaynağı bakanlık dışında kantin ve okul aile birliği gelirleridir. 2007 yılında 85.000 ytl gelir elde edilmiştir. Bu gelirin tamamı ücretli çalıştırılan personel, maaş, sigorta ve stopaj ödeneği ile okulumuzun tamirat, tadilat ve yenileme çalışmalarında kullanılmıştır. Okulumuzda sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmekte, futbol, voleybol, basketbol, atletizm, kros v.b. dallarda çeşitli derecelerimiz bulunmaktadır. Son derece faal tiyatro kulübümüz bulunmaktadır. Satranç kulübünün yanı sıra birçok sosyal etkinlik kulübü okulumuzda öğrencilerin katılımıyla çeşitli faaliyetler düzenlemektedir. Okul öğrenci meclisimiz çevre okul öğrenci meclisleri ile işbirliği halinde, doğu ve güneydoğudaki kardeş okullarımıza yardım kampanyaları düzenlemektedir.

Adres : Göztepe Mahallesi Orhangazi Cad. Papatya Sk. No:29 Bağcılar/İSTANBUL.
Tel : 0 212 445 34 75
Fax : 0 212 445 02 95
Web : http://www.mahmutbeylisesi.k12.tr
e-mail : [email protected]
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)